advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

E-vedonlyönti

E-sports vedot valtaavat alaa maailmalla

E-vedonlyönti valtaa jatkuvasti omaa nurkkaansa vedonlyönnin saralla. Nyt jos termi ei ole sinulle tuttu, voit varmasti miettiä että onko kyseessä kenties kirjoitusvirhe tai jokin muu lipsahdus. Ei, kyllä se on ihan E-vedonlyönti. Kyseessä on vedonlyönti, jossa kohteena ei ole perinteiset vedonlyöntilajit vaan lähinnä tietokonepelit ja elektroninen urheilu . Tässä urheilulajissa ei välttämättä vaadita järkyttävää fyysistä kuntoa ja kestävyyttä, mutta pakaralihakset ja hermot on syytä olla kunnossa. Pelaajien taso kun nousee samaa tahtia kuin eniten näissä peleissä käytetyn Starcraft 2 –pelin myyntilukemat.

Kyseinen vedonlyöntimuoto on omiaan vetämään vedonlyöjiä mukaan perinteisestä vedonlyönnistä e-vedonlyönnin puolelle. Monet vedonlyöjistä ovat pelanneet pelejä jotka ovat suosituimpia e-vedonlyönnin kohteita ja varmasti kaikille tietokonepelien ystäville sanovat ainakin jotain maagiset sanat kuten League of Legends, Starcraft, Dota 2, Heartstone ja CS:GO eli Counter-Strike: Global Offensive. USA:ssa toimii monia suuria portaaleja, kuten esgn.com jotka ovat keskittyneet e-vedonlyönnin eri pelimuotoihin.

Ja jokainen, joka on joskus kokeillut em. pelejä tai vastaavia, on varmasti joskus ainakin haaveillut pelaavansa pelejä ammattilaisena. Ja juuri siitä tässä on kyse. Maailman parhaat pelaajat ovat rautaisia alan ammattilaisia, he pelaavat pelejä ammatikseen ja siitä vielä maksetaan heille. Hyvin tai erinomaisesti.

Jo nyt vedonlyöntifirmojen listoilla on olemassa parhaiden kertoimien lisäksi paljon kohteita, joita ei välttämättä olla totuttu näkemään siellä. On viihdeohjelmien voittajia, vaalituloksia ja muita hupikohteita. Joillain vedonlyöntisivustoilla voit jopa muodostaa omia fantasiakohteita kahden joukkueen välillä, jotka eivät kierroksella kohtaa. E-Sports eli E-urheilu on tähän mainio jatkumo.

Nettivedonlyöntiä ja uhkapelejä on ollut jo yli kymmenen vuotta ja siinä ajassa se on kasvanut niin kokonsa ja pelivaihtoehtojen puolesta. Alussa pystyi vetämään vetoa otteluiden voittajista tai häviäjistä tasapeleistä puhumattakaan, nyt yhdessä pelissä voi vedonlyönnin kohteita olla useampia satoja.

Tuo lähdekään ei ihan ehtymätön ole, joten vedonlyöntitoimistot hakevat siihen jotain rinnalle. Uusin lisäys onkin ollut nimenomaan e-sports betting, eli e-urheilusta vedon lyöminen. Kaikilla sivustoilla näitä mahdollisuuksia ei vielä ole, mutta voidaan vaikka lyödä vetoa että seuraavan vuoden sisällä todennäköisesti on.

E-vedonlyönti – myös Suomessa

Suemessa  E-vedonlyönti tai e-urheilu valtaa vielä alaa mutta polku pelialan ammattilaiseksi on todellakin olemassa. Suomessa näitä ammattilaisia ei vielä järin paljon ole, mutta on kuitenkin. Skenaario muistuttaa hieman pokerin alkusysäyksiä, jolloin muutamia pelaajia pääsi ihan lajin huipulle pysyvästi ja se houkutteli valtavia määriä pelaajia yrittämään samaa. Kaikilla murtautuminen huipulle ei onnistu edes kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä, joillekin se läpimurto voi tapahtua ihan muutamissa vuosissa. Mutta taitoa ja harjoittelua se vaatii. Suomessa tästä lajista tiedottaa Suomen E-sport katsauksen eliitti toimittama  netti-magasiini

Ehkä pientä perspektiiviä lajin arvostukseen antaa se, että Etelä-Koreassa pelaajat takovat kuusinumeroisia palkkapusseja vuosittain ja äskettäin Los Angelesissa pelattiin erään fantasiapelin finaaliturnaus, jossa parhaille pelaajille jaettiin huimat viisi miljoonaa dollaria. Voittajan potti oli miljoona dollaria. Ihan kivasti pelaamalla.

Vedonlyöjä pääsee siis lyömään vetoa näistä tapahtumista ja mukaan ovat tulleet erilaiset tasoitukset pelaajien välisiin otteluihin. Pelejä pystyy pääsääntöisesti tietenkin seuraamaan livenä netin kautta mistä tahansa ja milloin tahansa, joten siinäkin mielessä se puoli on tästä vedonlyöntivaihtoehdosta hoidossa.

Rohkeasti kokeilemaan

Jos sinulla on jossain vaiheessa mahdollista kokeilla e-vedonlyöntiä, kokeile ihmeessä. Tässä vedonlyöntialassa on potentiaalia kasvaa vaikka mihin mittoihin, sillä koko ajan tulee uusia pelejä ja parempia pelaajia. Ja tulevaisuudessa pelaajatkin voidaan luokitella urheilijoiksi, kun pelaamiseen ei tarvita ainoastaan peliohjainta, vaan mahdollisesti koko kroppaa. Tuolloin kovilla ovat istumalihaksien sijaan pelaajan kunto ja muut ominaisuudet. E-vedonlyönti on lyömässä itseään läpi kovalla tahdilla, nähtäväksi jääkin mihin tämä tulevaisuuden vedonlyönti lopulta meidät johdattaa.

On vain ajan kysymys koska näitä kohteita tulee myös perinteisille
vedonlyöntifirmoihin kuten Unibetiin, NordicBetiin ja Betwaylle.