advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

Hiihto vedonlyönti

Maastohiihto on ehdottomasti yksi Suomen ykköslajeista, mitä tulee talviurheiluun. Hiihdolla on maassamme pitkät perinteet, joten ei ole ihme että maastohiihdon maailmancup sekä arvokilpailut keräävät valtavasti huomiota vuodesta toiseen.

Hiihto on myös monen vedonlyöjän lempilajeja. Laji onkin mitä sopivin vedonlyöntiin, sillä kohdevalikoimaa löytyy ja laji palkitsee aktiiviset seuraajat ruhtinaallisesti. Hiihto ei kuitenkaan ole helppo laji aloittelevalle vedonlyöjälle. Siinä missä esimeriksi palloilusarjoissa on vaikea nykypäivän kilpailluilla markkinoilla tehdä kovin suuria virheitä vaikka valikoisi pelikohteensa arvalla, hiihdossa asiantuntemuksella on vankka roolinsa.

https://twitter.com/FISCrossCountry/status/1081902614630019074

Hiihdon maailmancup 2018-19

Kuluvan kauden maailmancup starttasi Rukalta marraskuun lopulla. Kyseessä on jo 38. virallinen maailmancup-kausi ja kauden päätöskisat hiihdetään maaliskuun loppupuolella Quebecissä Kanadassa.

Viime vuosina myös oma pikakilpailunsa Tour de Ski on ottanut paikkansa maailmancupista. Tapahtuma jakaa voimakkaasti mielipiteitä, mutta suuren yleisösuosion ansiosta nopealle reilun viikon rypistykselle on varmuudella paikkansa myös jatkossa. Tämän kauden Tour de Ski nosti myös melkoisen kohun, kun kärkihiihtäjä toisensa perään jätti leikin kesken. Useimpien huippuhiihtäjien tavoite on vankasti kevään MM-kisoissa ja kova puserrus vuodenvaihteessa ei valmistautumiseen oikein sovi.

Miesten puolella maailmancupia on alkukaudesta hallinnut sprinttien erikoismies Johannes Høsflot Klæbo. Aleksandr Bolsunov on yhtä selvä kakkonen.

Naisten osalta norjalaisten hiihtomahtia on parhaiten edustanut cupia johtava Ingvild Flugstad Østberg, joka dominoi Tour de Ski:tä. Krista Pärmäkoski on jälleen selvästi parhaana suomalaisena keikkunut kolmen parhaan joukossa lähes koko kauden.

Suurin huomio naisten puolella on kuitenkin kiinnittynyt Therese Johaugin paluuseen laduille kilpailukieltonsa jälkeen. Johaug on kilpaillut säästeliäästi, mutta ollut joka kerta starttiin ilmestyessään kunnossa. Naisen tavoite on vahvasti jo kevään MM-laduilla, jossa onkin lupa odottaa jälleen kerran kovaa menestystä.

Täydellisen maailmancupin ohjelman löydät sivun alalaidasta!

Parhaat vedonlyöntitarjoukset:

Vedonlyöntisivustot hiihtoon

Perinteisen maastohiihdon osalta eri vedonlyöntisivustojen välillä löytyy valtavia eroja. Nykypäivänä käytännössä kaikki vakavasti otettavat sivustot tarjoavat kohteita isompiin hiihtotapahtumiin, kuten maailmancupiin ja arvokilpailuihin. Kohdevalikoimassa on kuitenkin suuria eroja.

Unibet, NordicBet ja Betsson ovat tuttuja nimiä pohjoismaalaisille vedonlyöjille ja myös varmoja valintoja hiihdon ystäville. Kaikki nämä kolme laatusivustoa tarjoavat ison määrän kohteita lähes kaikki hiihtokalenterissa oleviin tapahtumiin. Eivätkä kohteet rajoitu vain voittajavetoihin, vaan tarjolla on myös monenlaisia erikoisvetoja läpi hiihtokauden. Myös kertoimet ovat näillä sivustoilla vertailun kärjessä.

Hiihdon suosio on huomattu muuallakin, joten myös kauempana pohjoisesta toimivat sivustot ovat alkaneet ottaa entistä enemmän hiihtokohteita valikoimiinsa. Kohdevalikoima ei välttämättä aina ole kovin laaja, mutta toisaalta tarjolla voi olla kärkikertoimia ja houkuttelevia tarjouksia ainakin isompiin tapahtumiin. Suosittelemmekin ottamaan haltuun mahdollisimman laajan kattauksen eri välittäjiä, jotta parhaat kertoimet ja kohteet eivät mene sivu suun.

Hiihdon maailmancup ja vedonlyönti

Kaukana ovat ne ajat, jolloin vetoa pystyi lyömään esimerkiksi vain yksittäisen hiihtokilpailun voittajasta. Nykyisin useat sivustot tarjoavat laajan kohdevalikoiman kaikenlaisia erikoiskohteita. Ja tokihan sitä voittajaakin voi edelleen veikata. Suomen Iivo Niskaselle tarjottiin monella sivustolla noin viiden kerrointa ennen Korean olympiakultaan päättynyttä 50km hiihtoa. Moni suomalainen pelaaja teki tuon sunnuntain aikana melkoisen tilin.

Hiihtoa, kuten yksilöurheilua yleensäkin, leimaa usein suosikkien selvä ylivoima. Jos Johannes Høsflot Klæbo starttaa sprinttikilpailuun, lähinnä epäonni voi viedä mieheltä voiton. Sen sijaan jos ruvetaan veikkaamaan norjalaistykin voittomarginaalia, haaste onkin huomattavasti suurempi. Tätä varten myös hiihtoon on tullu erilaisia tasoitusvetoja kahmalokaupalla.

Voittomarginaalit, sijoitusvedot tai kilpailijoiden väliset H2H-vedot ovat niitä hiihtomaailman suosituimpia pelikohteita. Toki edelleen varsinkin arvokisoissa myös perinteiset voittajavedot pitävät pintansa. Mikäs sen parempaa kuin ottaa hyvä asento sohvalla ja jännittää Niskasen tai vaikkapa Krista Pärmäkosken suoritusta pienen kultavedon kanssa.

Hiihtovedonlyönti ja bonukset

Hiihtovedoissa, kuten kaikessa muussakin vedonlyönnissä, kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisimman moni vedonlyöntisivustojen bonustarjous. Näin saat varsinkin uran alkuvaiheessa pelikassaa kasvatettua lähes ilmaiseksi. Useimmat sivustot tarjoavat vähintään tuplat ensimmäiselle talletuksellesi bonusrahana ja nämä tarjoukset on aina syytä käyttää hyväkseen.

Vedonlyöntibonuksissa tulee aina huomioida myös niiden mahdollinen kierrätysvaatimus. Aktiiviselle hiihtobetsarille asia ei ole ongelma, sillä pelikohteita löytyy runsaasti mikä tarkoittaa myös nopeaa bonuskierrätystä. Jos kuitenkin hiihtovedot ovat puhtaasti viihdettä, jolla haetaan pientä lisäjännitystä kisojen seuraamiseen, voi olla järkevämpi kierrättää rauhassa yksi bonus kerrallaan ja tyytyä siihen, että aina ei ole ihan sitä parasta kerrointa käytettävissä.

Vedonlyönti hiihdon arvokilpailuista

Kaikista vilkkainta hiihdon, kuten kaikkien muidenkin talvilajien, vedonlyönti on arvokilpailujen aikana. MM-kisat sekä olympialaiset keräävät valtavat pelivaihdot myös hiihtolajien osalta. Usein näihin tapahtumiin on vedonlyöntisivustoilla myös erityisiä kampanjoita ja tarjouksia, joilla joko houkutellaan uusia asiakkaita tai aktivoidaan vanhoja. Tätä kautta myös harrastebetsarille on tarjolla hyviä lisäetuja peliensä kylkeen.

Arvokisoissa myös kohdevalikoima kasvaa. Vedonlyöntisivustot myös kohdentavat vetokohteitaan eri maiden asiakkaille, esimerkiksi suomalaisille vedonlyöjille on aina arvokisojen aikaan tarjolla valtava määrä suomalaisurheilijoiden erikoisvetoja. Nämä kannattaakin aina perata tarkalla kammalla, jotta hyviä kohteita ei jää välistä.

Voittaako Therese Johaug kultaa Seefeldin MM-laduilta? Kertoimet ovat ainakin sitä mieltä.

maailmancup hiihto 2018-19 vedot bonukset vihjeet

Vedonlyönti.com ja vihjeet hiihtovedonlyöntiin

Jos hiihto ei ole itselle erityisen tuttu laji, aina voi peesata muita. Vedonlyönti.comin hiihtoasiantuntijat julkaisevat erityisesti arvokisojen aikaan parhaaksi näkemiään kohteita myös lukijoille. Näitä vinkkejä voi pelata sellaisenaan tai ainakin käyttää omien arvioiden tukena.

Vihjeiksi valikoituu usein suomalaisittain kiinnostavimpia kohteita, joten vihjeitä pelaamalla saa kaiken lisäksi myös mukavasti lisäjännitystä kisan seuraamiseen. Hiihtovihjeiden hyödyntämisessä kannattaa olla nopea, sillä hiihto on kuitenkin melko pieni laji ja jo maltilliset lisäykset pelivaihtoon voivat pudottaa kohteiden kertoimia selvästi.

Hiihdon maailmancup 2018-19 ohjelma

24.11. Ruka Sprintti (p)
25.11. Ruka 10/15 km (p)

Lillehammerin minitour

30.11. Lillehammer Sprintti (v)
1.12. Lillehammer 10/15 km (v)
2.12. Lillehammer 10/15 km (p) Takaa-ajo

8.12. Beitostölen 15/30 (v)
9.12. Beitostölen Viestit
15.12. Davos Sprintti (v)
16.12. Davos 10/15 km (v)

Tour de Ski

29.12. Toblach Sprintti (v)
30.12. Toblach 10/15 km (v)
1.1. Val Mustair Sprintti (v)
2.1. Oberstdorf 10/15 km (p) Yhteislähtö
3.1. Oberstdorf 10/15 km (v) Takaa-ajo
5.1. Val di Fiemme 10/15 km (p) Yhteislähtö
6.1. Val di Fiemme Loppunousu

Tour de Ski jakaa hiihtoväen kahtia, jotkut vihaavat mutta ainakin yleisö rakastaa.

12.1. Dresden Sprintti (v)
13.1. Dresden Parisprintti (v)
19.1. Otepää Sprintti (p)
20.1. Otepää 10/15 km (p)
26.1. Ulricehamn 10/15 km (v)
27.1. Ulricehamn Viestit

9.2. Lahti Sprintti (v)
10.2. Lahti Parisprintti (p)
16.2. Cogne Sprintti (v)
17.2. Cogne 10/15 km (p)

MM-kilpailut, Seefeld 19.2.-3.3.2019

9.3. Holmenkollen 50 km (p) Yhteislähtö miehet
10.3. Holmenkollen 30 km (p) Yhteislähtö naiset
12.3. Drammen Sprintti (p)
16.3. Falun Sprintti (v)
17.3. Falun 10/15 km (v)

Maailmancupin finaalit

22.3. Quebec Sprintti (v)
23.3. Quebec 10/15 km (p) Yhteislähtö
24.3. Quebec 15/15 km (v) Takaa-ajo