advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

Liiga – Suomen suurin ja kaunein urheilusarja

SM-liiga, tai tutummin Liiga, on suomalaisen urheilun ylivoimainen ykkönen. Se on millä tahansa mittarilla Suomen selkeästi suurin ja kaunein urheilusarja, joka herättää myös ainutlaatuisia intohimoja etelästä pohjoiseen. Liigakausi aloitettiin 14.9.2018 ja runkosarjan viimeinen kierros pelataan 14.3.2019. Mestari on selvillä aikaisintaan 27. huhtikuuta ja viimeistään 4.toukokuuta 2019.

Liiga on selkeä ykkönen myös vedonlyönnissä, jossa sarjan kohteet keräävät monin verroin mitään muita suuremmat pelivaihdot. Vedonlyöjälle Liiga tarjoaakin rutkasti herkkua alkusyksystä pitkälle kevääseen.

Kausi 2018-19 on käynnissä ja Liigassa on enemmän veikattavaa kuin koskaan. Vedonlyöntisivustot satsaavat myös suuria summia houkuttellakseen yhä uusia suomalaisia vedonlyöjiä sivustoilleen. Aktiiviselle betsarille tämä tarkoittaa yhä parempia kertoimia ja parhaimmillaan myös jopa satoja euroja ilmaista bonusrahaa.

Liiga 2018-19

Kuluva kausi on jälleen herättänyt runsaasti kuohuntaa sarjan ympärillä. Kärppien vahva meno, suurseurojen HIFK:n ja JYP:n rämpiminen ja Ässien sekoilut toimiston puolella ovat muutamia niistä aiheista, jotka ovat nousseet isoihin otsikoihin kauden mittaan. Toisaalta Liiga synnyttää myös pienempiä kuohuja lähes viikottain, mikä tietysti kertoo vain siitä että suomalaisten kiinnostus sarjaa kohtaan on valtavan suurta.

Pelillisesti Kärpät on ollut runkosarjassa omaa luokkaansa. Joukkue vahvisti rivejään loppusyksystä vielä Oskar Osalalla, mikä oli melkoinen hauiksennäyttö myös toimiston puolelta. Materiaaliltaan Kärpät on sarjan eliittiä, mutta ero jäällä tehdään silti myös selkeällä pelitavalla ja terveella toimintaympäristöllä.

Haastajista TPS ja Tappara ovat olleet parhaimpia. TPS jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi ja Turussa nautitaankin nyt pitkäjänteisen työn hedelmistä. Tappara puolestaan satsasi jälleen rajusti, mutta aloitti kauden surkeasti. Sittemmin meno on parantunut ja pelillisesti kirvesrinnat ovat olleet paikoin jopa lähellä Kärppiä.

Yllätyksiäkin joukkoon mahtuu. HPK on Antti Pennasen johdolla pelannut upean kauden pienillä resursseilla. Joukkueen menestyksen myötä myös yksilöt nousevat esiin, mikä on tiennyt maajoukkuedebyyttejä Teemu Turuselle ja Niklas Frimanille. Leimallista sarjalle on ollut myös erittäin tasainen keskikasti, jossa moni joukkue taistelee pudotuspelipaikasta pitkälle runkosarjan loppuun.

Yksi kauden puheenaiheita on ollut suurseurojen HIFK:n ja JYP:n surkea kausi. Molemmat lähtivät kauteen kovalla budjetilla ja suurin odotuksi, mutta jälki on ollut panostukseen nähden onnetonta. Toisaalta tilanne kertoo myös Liigan nykytasosta. Ilman toimivaa pelitapaa ja riittävää määrää liukkaita jalkoja kalliit hankinnat valuvat hukkaan.

Vedonlyönti Liigasta 2018-19

Kärpät on vahvan kautensa ansiosta selvästi suurin suosikki nostelemaan kannua jälleen keväällä. Joukkueen mestaruuskerroin pyörii Unibetilla hieman päälle kahdessa, joten suosikkiasema on kauden mittaan vahvistunut entisestään.

Haastajista TPS ja Tappara ovat kertoimien valossa selkeästi kovimmat, molempien mestaruuskertoimet ovat Unibetilla 5.50. HIFK:n nousuun luotetaan vielä jossain määrin, mutta esimerkiksi yhtenä suosikkina kauteen lähteny JYP saa jo kerrointa 23. Kauden yllättäjä HPK:n historian toinen mestaruus palauttaisi rahat 14-kertaisina.

Liiga sopii täydellisesti vedonlyöntiin. Yksi syy tähän on se, että sarjassa pelataan paljon otteluita. Noin joka toinen päivä on käynnissä vähintään yksi liigapeli ja useimmiten kierroksella pelataan samanaikaisesti useita otteluita. Näin pelattavaa riittää kauden mittaan valtavasti.

https://twitter.com/smliiga/status/1073491485247631361

Myös Liigan kohdevalikoima hakee vertaistaan. Vetoa voi lyödä niin ottelun voittajasta, tarkasta lopputuloksesta, maalimääristä, maalintekijöistä kuin monesta muustakin asiasta. Viihdepelaajille suosituin kohde on ottelun voittaja kun taas aktiiviset vedonlyöjät ja tilastonikkarit kehittävät erikoisvedoista itselleen mukavasti lisätuottoa. Niin tai näin, huoletta voi sanoa että Liiga tarjoaa jokaiselle jotakin.

Liigan live-vedonlyönti

Yhä kasvava vedonlyönnin muoto on ottelunaikainen veikkaaminen. Tätä live-vedonlyöntiä ei voi enää pitää aktiivisten betsarien yksinoikeutena, sillä nyt jo lähes puolet kaikista vedoista lyödään ottelun aikana. Sivustot ovatkin tehneet live-vedonlyönnin myös Liigasta äärimmäisen helpoksi. Olit sitten liikkeellä kännykällä, tabletilla tai ihan pöytäkoneella, live-vetoon ei montaa hetkeä tuhlaannu.

Koska ottelunaikainen vedonlyönti on niin helppoa myös kännykällä, harrastus on levinnyt kulovalkean tavoin myös liigahalleihin. Onkin varsin tavallinen näky, että mainoskatkolla tai erätauolla katsomon riviltä useampikin näppäilee vetoa sisään. Ja miksipä, live-vedot paikanpäältä ovat oivallinen tapa hakea hieman lisäjännitystä otteluun tai vaikkapa muuttaa reaaliaikainen näkemys tapahtumista tuotoksi vedonlyönnissä.

Veikkausvihjeet Liigaan

Liigaan on mielipiteitä lähes yhtä monta kuin on suomalaisia urheilun ystäviäkin. Myös erilaiset ”varmat” kohteet ovat Liigan ympärillä keskustelupalstojen sekä sosiaalisen median vakiokauraa. Totuus on kuitenkin se, ettei edelleenkään ole olemassa sellaista kristallipalloa, jolla varmoja kohteita olisi mahdollisuus ennakoida. Usein nämä hehkutetut ”varmat” ovat pikemminkin varmin tapa hävitä pitkässä juoksussa.

Haluat sitten tukea omille näkemyksillesi tai kokonaan uusia tuottoisia pelikohteita, suosittelemme aina lukemaan Vedonlyönti.comin vihjeet Liigaan. Pitkänlinjan ammattilaisten valikoimat laatukohteet ovat niitä kierrosten helmiä, joita ei ainakaan ole syytä jättää pelaamatta. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö monia muitakin hyviä vedonlyöntikohteita samalle kierrokselle mahtuisi.

Liigan joukkueet ja ohjelma 2018-19

Kaudella 2018-19 Liigassa pelaa jälleen tutut 15 joukkuetta. Joukkueet on jaettu viiteen kolmen joukkueen lohkoon. Lohkoissa pelataan yksi ylimääräinen ”paikallisottelu”.

Lohkojaot

HIFK              Jukurit             Pelicans            Lukko         Ilves

HPK                JYP                  KooKoo             TPS             Tappara

Kärpät           KalPa              Saipa                 Ässät           Sport

Vinkkejä liigaveikkaamiseen

Kuten edellä jo todettiin, Liiga on suomalaisen vedonlyöjän suosikki numero yksi. Ei taida olla sellaista betsaria, joka ei olisi jossain vaiheessa ”uraansa” Liigasta vetoa lyönyt. Useimmille meistä se on jokaviikkoista arkea, siinä missä muutkin harrastukset.

Suurelle osalle harrastajista liigaveikkaaminen on puhtaasti jännityksen hakemista. Ja mikäs sen parempaa kuin pistää pelit sisään ja mennä vaikkapa katsomaan ottelua paikan päälle tai ottaa hyvä asento kotisohvalla ja napsauttaa Telia TV päälle. Mikäli vedonlyöntiin suhtautuu kuitenkin edes hieman vakavammin, kannattaa ottaa huomioon muutama kullanarvoinen seikka. Näillä nostaa palautusprosenttiaan todella helposti ilman, että viihdepuoli kärsii lainkaan.

Pelaa aina bonuksilla

Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat nykyisin valtavan määrän rahanarvoisia etuja. Varsinkin aloittelevan vedonlyöjän sekä harrastepelaajan on erittäin kannattavaa ottaa täysi hyöty irti sivustojen tarjouksista. Avaamalla tilin uudelle sivustolle saat usein jopa 100% talletusbonuksen, jolla tuplaat pelikassasi ennen yhtäkään. Avaamalla 3-4 tiliä varmistat mukavan bonuspotin lisäksi myös parhaat kertoimet lähes joka tilanteessa.

https://twitter.com/UnibetFinland/status/1068185298855698432

Shoppaile kertoimia 

Suoraa jatkoa edelliseen. Vaikka ero tuntuu pieneltä, pitkässä juoksussa on valtava ero pelaatko vetosi esimerkiksi kertoimella 2.00 vai 2.10. Kun ero kertautuu jokaisessa lyömässäsi vedossa, pidemmän päälle vaikutus pelikassaan on valtava. Tässäkin edellämainittu useamman vedonlyöntisivuston ottaminen haltuun on ensiarvoisen tärkeää.

Älä tule sokeaksi suosikillesi tai ylipanosta

Tämä on monen liigabetsarin kompastuskivi. Vaikka oma suosikkijoukkue olisi kuinka lähellä sydäntä, se ei silti voita jokaista ottelua. Kenties ei edes joka toista. Sokeus oman joukkueen esityksiin on täysin luonnollista, mutta silti koko pelikassaa ei kannata suosikkiensa puolesta panostaa vaikka alla olisi pari kirvelevää tappiota.

Älä pelaa useampaa liigakohdetta samaan riviin

Kovakertoimiset ”rekat” tai ”tasuripapparivit” keräävät usein sen suurimman huomion varsinkin sosiaalisessa mediassa. Eikä siinä mitään, välillä voi hullutella ja pelata useamman kohteen rivejä pienellä panoksella. Jos kuitenkin haluat parantaa menestystäsi, pelaa pääosa vedoistasi singleinä. Ne eivät ole niin ”mediaseksikkäitä”, mutta vastaavasti pelitilisi saldo näyttää pitkässä juoksussa paremmalta.

Suodata informaatiota

Liigasta on tarjolla valtavasti hälinää kaikissa mahdollisissa medioissa. Siitä oleellisen suodattaminen onkin tärkeää menestyksen parantamiseksi. Aktiivisen pelaajan some-päivityksiä ihaillaan ja kärkkään valmentajan kommentteja lainaillaan, mutta totuus löytyy edelleen itse pelistä. Keskity siihen, minkä omin silmin kentällä näet tai tilastoista luet.