advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

Live-vedonlyönti

Live-vedot ovat vedonlyöntipelien mullistavin muutos

Live-vedonlyönti on jatkuvasti suosiotaan kasvattava pelimuoto. Sillä tarkoitetaan ottelun tai urheilutapahtuman aikana tapahtuvaa vedonlyöntiä. Live-vedonlyöntiä on melkein jokaisella vedonlyöntitoimistolla, toisilla kirjo on jo todella laaja, ja toisilla live-vedonlyöntikohteita on ainoastaan minimaalinen kohdemäärä.

Live-veikkauksen kohteissa kertoimet muuttuvat koko ajan sitä mukaan, mitä peli etenee. Parhaimmillaan yhdestä pelistä tarjottavien kohteiden määrä voi olla todella runsas ja niissä pelaaja pääsee lyömään vetoa siitä, mitä ottelussa seuraavaksi tapahtuu, tai kumpi ottelun osapuolista tekee seuraavaksi jotain tiettyä.

Useat vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat omaa live-tv palvelua, joten pystyt seuraamaan vedonlyöntifirman sivujen kautta ottelua josta lyöt vetoa. Loistava palvelu, joka on yleistymässä kovaa tahtia kaikille isoimmille vedonlyöntisivustoille.

Live-vedonlyönti on erityisen mukava pelimuoto, kun pääset seuraamaan itse ottelua. Jos olet kokenut urheilun katsoja, osaat varmasti aavistella toisen joukkueen väsymisen tai muuten ottelun kulun. Nämä tiedot kannattaa käyttää hyödyksi ja laittaa oma raha poikimaan.

Live-vedot eri lajeihin

Live-vedonlyöntiä voi harrastaa useammissa lajeissa. Tietenkin kuningaslaji jalkapallo on edustettuna tämän vetomuodon osalta oikeinkin hyvin ja pääosissa ovat isoimmat jalkapalloliigat kuten Valioliiga, Serie A ja Espanjan pääliiga Saksan liigaa unohtamatta. Jääkiekko näyttelee myös isoa roolia live-vedonlyönnissä, samoin tenniksessä, koripallossa, salibandyssä ja golfissa on olemassa mielenkiintoisia live-kohteita.

Mutta kuten sanottua, live-vedonlyönnissä veikattavia kohteita on muitakin kuin pelkkä ottelun lopputulos. Jalkapallossa kohteena voi olla esimerkiksi koko ottelussa tehtyjen maalien määrä, ensimmäisen puoliajan maalien määrä, seuraavan maalin tekijä ja niin poispäin. Ja koko ajan kehitellään lisää erilaisia vedonlyöntikohteita, sen mahdollistavat lähinnä tämän hetken huipputekniikka ja nopeat nettiyhteydet. Live-vetoja voi lyödä omalla tietokoneellasi, tablet-laitteella tai vaikkapa älykännykälläsi. Vetojen asettaminen on perinteiseen tapaan todella helppoa ja vedonlyöntiyritykset ovat tehneet myös rahasiirroista todella helppoa. Käytät samaa pelitiliä kuin oikeallakin vedonlyöntisivustolla ja nopeaa toimintaa vaativat live-vedonlyöntivedot ovat yhden nappulan alla.

Monilla vedonlyöntitoimistoilla on käytössään live-vedoissaan ”lunastus” –ominaisuus, joka esimerkiksi Unibetillä tunnetaan nimellä Ca$h-in. Se antaa pelaajalle mahdollisuuden lunastaa oman vedon ennen kuin veikkaus päättyy. Eli voit tällä tavoin varmistaa osan tulevasta voitosta ja puolestaan minimoida oman tappion. Tämä kyseinen ominaisuus on yleensä voimassa vain yksittäisille livevedoille, ja se voi olla joko suurempi tai pienempi kuin alkuperäinen panoksesi, riippuen tietenkin siitä, mitä itse ottelussa tapahtuu. Unibetillä Cash-in tarjouksen voi hyväksyä yhtä nappia painamalla ja rahat tulevat tilillesi välittömästi. Koukuttavaa, mutta pelaajan kannalta erittäin hyvä asia.

Miten homma toimii?

Käytännössä tämä toimii siten, että asetat esimerkiksi jalkapallo-otteluun Liverpool – Tottenham livevedon Liverpoolin voitolle. Laitat panokseksi 10 euroa, kertoimen ollessa 2.00. Toisen puoliajan alussa Suarez tuikkaa maalin ja siirtää Liverpoolin johtoon yksi-nolla. Liverpoolin kerroin tippuu esimerkiksi arvoon 1.20, mutta mielestäsi Tottenhamilla on mainio vaihe päällä ja joukkue voi jopa tasoittaa ottelun. Haistelet että Liverpoolin pakisto ottaa kohta varoituksia ja jopa Tottenhamin voitto voisi olla mahdollinen. Cash-In toiminnon avulla voit lunastaa tekemäsi vedon ehdotetulla summalla, ja saat 16 euroa saman tien tilillesi. Voitto on varma ja voitkin laittaa voittorahasi vaikkapa Tottenhamin tasoitukselle tai vierasvoitolle.

Live-vedoissa kannattaakin olla valppaana ja tarkkana koko ajan, sillä matseihin saat tätä kautta todellista lisäjännitystä. Live-tv:n kautta ottelun seuraaminen on kutkuttavan jännittävää, sillä sen ja vaihtuvien kertoimien avulla voit hyödyntää mainiot kertoimet ja ottaa täydennystä omalle pelitilillesi. Jos et ole vielä kokeillut live-vedonlyöntiä, älä enää epäröi. Pieni varoituksen sana lienee kuitenkin enemmän kuin paikallaan, tähän adrenaliinipitoiseen tapahtumaan jää todellakin koukkuun.