advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

NBA tarjoaa koriksesta hullaantuneille Suomalaisille jännitettävää läpi talven

Suomessa elettiin jälleen kesän 2017 lopulla suurta koripallohuumaa, kun oma maajoukkueemme Susijengi sai omilla EM-kisa suorituksillaan koko kansan ulvomaan. Susilaumasta erottui yksi ylitse muiden, kun kikkarapää Lauri Markkanen sai katsojat haukkomaan henkeään suorituksillaan. Nyt tämä suuri koripallolupaus lähtee valloittamaan maailman suurimpia korisparketteja Chicago Bulls paidassa NBA-kaudella 2017-18.

National Basketball Associaton eli NBA on Pohjois-Amerikassa pelattava koripallon arvostetuin ja tarunhohtoisin ammattilaisliiga. Sarjassa pelaa 30 joukkuetta joista 29 tulee Yhdysvalloista ja 1 Kanadasta. Sarjaa on tahkottu aina vuodesta 1946 alkaen jolloin mukana oli vain 11 joukkuetta. NBA:n historian menestynein joukkue on Boston Celtics 17 mestaruuden turvin, ja hallitseva mestari on Golden State Warriors.

Kausi 2017-18

NBA-kausi 2017-18 alkaa 17.10.2017 ja runkosarja päättyy 11.4.2018 jonka jälkeen alkavat pudotuspeliottelut. Alkavan kauden kaksi suurinta ennakkosuosikkia ovat, kolmena edellisenä kautena finaaleissa kohdanneet, Golden State Warriors sekä Cleveland Cavaliers. NBA:n omien verkkosivujen asiantuntijat ovat yhtä mielisiä siitä, että edellä mainitut kohtaavat ovat jälleen finaalissa ja Golden State on vahvempi. Myös vedonlyöntiyhtiöt ovat asiantuntijoiden kanssa samalla linjalla. Esimerkiksi peliyhtiö Bet365 tarjoaa Golden Staten mestaruudelle pari viikkoa ennen kauden alkua ennätyspienen kertoimen 1.55. Seuraavaksi pienimmät numeraalit ovat Clevelandilla (6.00) ja uinuvalla jättiläisellä Boston Celticsillä (9.00)

Mestarijoukkueen lisäksi NBA:ssa nostetaan todella isoon arvoon sarjan MVP-palkinnolla palkittu pelaaja. Kunnian saa se herra, jolla katsotaan olevan suurin merkitys oman joukkueen menestykseen. MVP:n betsaaminen käy yleensä kauden alla kuumana, kun kertoimet ovat niin sanotusti kohdillaan. Tällä hetkellä vetomarkkinoiden pienin kerroin on, Kyle Irvingin poistumisen jälkeen, Clevelandin yksinäiseksi ykköstähdeksi jääneellä LeBron Jamesilla. Bet365 tarjoaa kuninkaalle kertoimen 5.00 joka on sama kuin San Antonio Spursin ykkösmiehellä Kawhi Leonardilla. Kolmantena kerroinvertailussa on todennäköisesti mestaruuden voittavan Golden Staten Kevin Durant (5.25)

Huomioitavaa NBA-vedonlyönnissä

NBA tarjoaa mahtavan määrän pelikohteita talven aikana. Vetoja asetellessa on kuitenkin otettava huomioon muutama tärkeä seikka. Ensinnäkin NBA on sarja, jossa pelataan hurja määrä otteluita. Runkosarjassa pelataan 82 ottelua, sen jälkeen alkavat pudotuspelit ja mestarijoukkueelle saattaa kertyä peräti 110 ottelua kauden aikana. Se laittaa kenen tahansa pelaajaan jalkoihin happoja ja tekee vaikeaksi kaivaa esiin joka ilta se paras pelivire. Kova pelitahti pakottaa myös tähtipelaajat välillä penkin puolelle ottamaan lepoa, kannattaa siis tarkkailla aina ennen ottelua kokoonpanoja, B-joukkueella ei juhlita kuten tähtisikermällä. NBA:n vedonlyönnissä kannattaa panostaa myös muihin pelimuotoihin kuin pelkkään voittajan veikkaamiseen. Perin suosittuja pelimuotoja NBA:n parissa ovatkin niin sanotut tasoitusvedot sekä sen veikkaaminen onko ottelun kokonaispistemäärä yli tai alle tietyn lukeman.