advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

NHL - paras jääkiekkoliiga suomalaisten veikkauskohteena

NHL, tai suomalaisittain änäri, on varmasti kaikille jääkiekosta kiinnostuneille vedonlyöjille tuttu juttu. Innokkaimmat seuraajat katsovat joka yö eri joukkueiden otteita rapakon takaa ja viime vuosina olemme saaneet nauttia myös NHL-joukkueiden vierailuista täällä Euroopassa.

Patrik Laineen, Alexander Barkovin, Mikael Granlundin, Mikko Rantasen, Pekka Rinteen, Sebastian Ahon ja monen muun huippupelurin ansiosta Suomella on pitkästä aikaa lukuisia johtavia pelaajia maailman kovimmassa sarjassa ja Miro Heiskasen ja kumppaneiden johdolla myös sarjan kuumpia tulokkaita kehissä. Kiinnostus ylipäänsä NHL:ää kohtaan on kasvanut räjähdysmäisesti viime aikoina. Tämä näkyy myös suomalaisten vedonlyönnissä, sillä NHL on noussut kohisten jo aivan kärkisijoille sinivalkoisissa pelikupongeissa.

NHL-kausi 2018 – 2019 – Kaikkien aikojen kausi?

Lokakuussa alkanut kausi on yksi mielenkiintoisimmasta pitkään aikaan. Mestarisuosikkeja on useita, eikä joukkueista mikään ole oleellisesti muita edellä. Tämä on toki tilanne useinkin, mutta nyt näkymät ovat poikkeuksellisen tasaiset.

Suurimmat suosikin paineet asetetaan tällä hetkellä kolmikolle Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning ja Nashville Predators. Joukkueiden mestaruuskertoimet liikkuvat Unibetilla välillä 6.50-8.00. Pitkästä ja tasaisesta haastajien listasta nousevat esiin ainakin Winnipeg (kerroin 12.50) ja Boston Bruins (kerroin 15.00). Kertoimien perusteella täysin realistiset mahdollisuudet Stanley Cupiin on yli kymmenellä joukkueella ja kun muistetaan että isojakin yllätyksiä nähdään säännöllisesti, alkaa NHL:n koko kauneus paljastua.

NHL-kausivedonlyöntiä on monenlaista

Aktiivisen vedonlyöjän kausi alkaa jo paljon ennen kun kiekko ensimmäisen kerran putoaa jäähän lokakuussa. Ennen kautta on mahdollisuus lyödä monenlaisia kausivetoja, jotka takaavatkin seurattavaa ja jännättävää koko pitkän kauden ajaksi. Näistä vedoista on myös usein tarjolla loistavia ideakohteita. Jos teet kotiläksysi huolella, kausivedot palkitsevat keväällä ruhtinaallisesti.

Eikä kausivedon tarvitse koskea mestaria, ei todellakaan. Vetokohteita löytyy valtavasti, suosituimpia ovat yli/alle vedot joukkueiden voittomäärästä tai pistemäärästä, divisioonien tai konfferenssien voitosta tai pelaajaerikoisvedoista.

Suomalaisten vahva esiinmarssi NHL:ssä on nostanut viimeksi mainitut aivan uuteen loistoon kotimaisten betsarien keskuudessa. Tekeekö Patrik Laine yli 50 maalia? Voittaako Mikko Rantanen pistepörssin? Näilläkin kohteilla tekisi tällä kaudella mukavan tilin jos kuponki on laitettu ajoissa sisään ennen kauden alkua.

NHL ja vedonlyöntivihjeet

NHL jakaa vedonlyöntikansaa vahvasti kahteen kastiin. Toiset pitävät siitä, että yllätyksiä tulee lähes jokaisella kierroksella ja heikompikin joukkue voi hyvin voittaa sarjan suuren hyvänä päivänään. Mutta harvassa eivät ole nekään kommentit, jonka mukaan NHL on täyttä lottoa josta on mahdotonta saada tolkkua.

Totta on se, että NHL on erittäin tasainen sarja jossa yllätyksiä nähdään usein. Tämä kuitenkin lähinnä lisää sarjan kiinnostavuutta ja tekee siitä houkuttelevamman myös vedonlyöntimielessä. Sarja myös palkitsee aktiivisen seuraajan paljon paremmin kuin moni muu jääkiekkoliiga, useimmista muista lajeista puhumattakaan.

Tästä tullaankin siihen tosiseikkaan, että harvalla suomalaisella on mahdollisuutta seurata ”Änäriä” ihan siinä määrin että rahkeet riittäisivät ainakaan suurimman osan otteluista katsomiseen. Eikä siihen toki useimmilla ole mielenkiintoakaan. Oman suosikkijoukkueen sekä vaikkapa suomalaisten edesottamusten seuraamisessa piisaa siinäkin työsarkaa ihan riittävästi.

Vedonlyönti.comin tiimi seuraa ja tilastoi kauden aikana jokaisen ottelun ja tarjoilee sinulle myös parhaat pelikohteet vihjeiden muodossa. Ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi! Pitkän linjan vihjaajamme ottavat huomioon kaiken tarvittavan kuten rasituksen, joukkueiden päivän kunnon, kokoonpanot sekä muut tärkeät tekijät. Tällä tavalla pystymme antamaan valveutuneen arvion, jota voit käyttää omien päätöstesi tueksi tai sellaisenaan lisätuoton saamiseksi.

Maanantai eikä mitään pelattavaa? Ei hätää, NHL pelastaa.

NHL veikkaus: pelimuotoja on runsaasti

NHL tarjoaa perinteisten pitkäveto ja tasoitusvetojen lisäksi paljon muutakin pelattavaa. Koko vedonlyöntiarsenaali on käytettävissä ja isoimmissa otteluissa erilaisia vetokohteita on pitkälti toista sataa. Näihin kuuluvat mm. otteluiden tulosvedot, erien tulosvedot, maalintekijävedot, otteluiden kokonaismaalimäärät, kotijoukkueen ja vierasjoukkueen maalimäärät.

Jääkiekko on maailman nopein joukkuepeli ja live-vedonlyönti onkin tässä lajissa todella tapahtumarikasta. NHL on maailman kiekkosarjoista ylivoimaisesti vauhdikkain, joten myös live-vedonlyönti NHL-matseista on joskus hektistä puuhaa. Live-vedolla saat jokaiseen peliin ylimääräistä jännitystä ja mikäli omaat hyvän tietotaidan sarjasta ja voimasuhteista, voit tehdä live-vedoilla myös mukavan tilin.

NHL:n pudotuspelit ja vedonlyönti

NHL:n ratkaisupelit pelataan kotimaisen Liigan tapaan keväällä, ja silloin tiiviiseen tahtiin pelattavat pudotuspelit täyttävät useamman vedonlyöntiyrityksen kohdelistat. Tuolloin pääset lyömään vetoa mm. siitä, paljonko pudotuspelisarjat päättyvät ja mistä joukkueesta leivotaan kauden mestari.

Pudotuspelien aikaan NHL-joukkueeat punnitaan toden teolla. Tiivistahtiset sarjat ovat jääkiekkomaailman suurinta herkkua ja voimasuhteet saattavat vaihdella joukkueiden välillä nopeasti ja rajusti. Aktiivinen seuraaja palkitaankin keväällä ruhtinaallisesti, sillä suuri yleisö tuppaa luottamaan liikaa pitkän runkosarjan aikana vakiintuneisiin näkemyksiinsä.

NHL:n pudotuspelit ovat vedonlyönnin kulta-aikaa:

Vedonlyöjälle NHL on herkullinen kohde. Pelejä on lähes joka päivä, vai pitäisikö sanoa suomalaisittain joka yö, ja kilpailevien joukkueiden määrän takia kohteita riittää yllin kyllin. Kun tähän lisätään vielä se, että voit myös päivällä lyödä omat vetosi tiskiin ja katsoa aamulla herättyäsi miten matsit päättyivät, voidaan puhua lähes täydellisestä vedonlyöntilajista.

Täydellisen siitä tekisi tietenkin se, että nähdäkseen suurimman osan matseista ei tarvitsisi kukkua yöllä live-vetojen parissa. Mutta kaikkea ei voida saada ja pitää olla tyytyväinen siihen mitä on tarjolla. Toisaalta kasvava kiinnostus sarjaa kohtaan sekä NHL:n halua vallata uusia markkina-alueita on lisännyt valtavasti myös Euroopassa parhaaseen katseluaikaan nähtäviä otteluita. Ei ole enää harvinaista, että esimerkiksi viikonloppuisin voit seurata useampaakin huippumatsia ns. prime timessa. Tämä jos mikä sopii myös NHL-vedonlyöjälle!

https://twitter.com/NHL/status/1072265984742952961

Muista tämä NHL-vedonlyönnissä

Vuosien saatossa suomalaisten NHL-vedonlyöjien keskuudessa on levinnyt valtava määrä erilaisia ”totuuksia” sarjasta. Useimmille näistä hevosmiesten tietotoimiston väitteistä ei ole mitään todellisuuspohjaa, mutta on olemassa myös selkeitä tilastoperusteisia faktoja jotka on hyvä ottaa huomioon. Ja edelleen muistutamme, että tässäkin puhutaan keskiarvoista joita on syytä käyttää ainoastaan muun analyysin tukena.

Älä ylireagoi loukkaantumisiin
Monet kokeneetkin vedonlyöjät tekevät NHL:n suhteen usein tämän virheen. Nimekkään tähtipelaajan loukkaantuminen kerää suuret otsikot, mutta vaikutus joukkueen iskukykyyn on yleensä selvästi pienempi. Tässäkin muiden isojen sarjojen kuten NBA:n ja NFL:n vaikutus näkyy selvästi. Näissä sarjoissa yhden tärkeän pelaajan vaikutus on kuitenkin selvästi suurempi kuin NHL:ssä.

Shoppaile parhaat kertoimet
Tämä pätee tottakai mitä suurimmassa määrin myös kaikkeen muuhun vedonlyöntiin. Kun valitset aina parhaan kertoimen usean vedonlyöntisivuston valikoimista, varmistat itsellesi parhaan palautusprosentin pitkässä juoksussa. Tämä saattaa aloittelevalla vedonlyöjällä tehdä jopa eron voittamisen ja häviämisen välillä.

Kotietu on normaalia pienempi
Verrattuna muihin Pohjois-Amerikan isoihin ammattilaissarjoihin tai vaikkapa Eurooppalaisiin kiekkosarjoihin, kotietu on NHL:ssä selvästi pienempi. Tässäkin tilanteessa on toki aina syytä tunnistaa tilanne, kuinka kauan joukkue on ollut tien päällä, koska se on pelannut edellisen kerran ja niin edespäin.

NHL on luxusliiga, jossa lennetään yksityiskoneilla ja asutaan huippuhotelleissa. Esimerkiksi idän lyhyillä vierasreissuilla ei olekaan juuri eroa rasituksen suhteen pelaako joukkue kotona vai vieraissa. Älä siis yliarvioi kotietua.

Kotietu on vielä pienempi pudotuspeleissä
Kotikenttäetu pienenee entisestään pudotuspeleissä. NHL:ssä ei ole mitenkään harvinaista, että pitkälle menevä joukkue voittaa enemmän vieraissa kuin kotona. Pudotuspelisarjoissa onkin syytä seurata aivan muita asioita, kuin nimellistä kotietua.

Ei ole varmoja otteluita
Kuten aiemmin mainittua, NHL on erittäin tasainen sarja. Yli viidennes otteluista ratkeaa jatkoajalla ja varsin suuri osa ylipäänsä maalin erolla suuntaan tai toiseen. Sattumalla on tasaisessa sarjassa usein sormensa pelissä niin, että isokin suosikki on tiukoilla. Isolla suosikilla voi myös olla syttymisvaikeuksia, varsinkin jos seuraavassa pelissä odottelee jo toinen kova joukkue ja aiempi ottelu pitää vain pelailla pois.

Suosikin tasoitusvedoilla kunnon tileille?
Luonnollisena jatkumona edelliseen toimii monien vedonlyöjien helmasynti. Jos tarjolla on suosikin voitosta vaikkapa kerroin 1.80 ja -1.5 vaihtoehdolle 2.50, moni valitsee jälkimmäisen, saahan sillä isomman voiton. Kertoimet ovat kuitenkin korkeampia ihan syystä.

Kuten edellä mainittua, jo voittaminen NHL:ssä on vaikeaa saati sitten kahdella maalilla. Eikä se helpottava osuma lopussa vastustajan tyhjään maaliin ole läheskään niin todennäköistä kuin moni kokeneempikin betsari kuvittelee.

Pelaa kakkosmaalivahdin puolesta
Tämä on todennäköisesti paras NHL-vedonlyönnin vinkki, jonka tältä sivulta voit lukea: joukkueiden voittoprosentti on liki täsmälleen sama kakkos- kuin ykkösmaalivahdin pelatessa.

Tämä ei tarkoita, että joukkueiden kakkosmolarit olisivat yhtä hyviä kuin ykköset. Se tarkoittaa, että valmentajat osaavat heittää luukkuvahdin kentälle silloin, kun he ovat osoittaneet erittäin hyviä otteita harjoituksissa, eli kun on paras hetki antaa ykkösvahdille lepoa. Usein myös vastus on kakkosvahdilla hieman helpompi.

Keskity laukauksiin maalia kohti tiukoissa peleissä
Monen NHL-harrastajan vedot perustuvat isolta osin aiempien otteluiden laukaisumääriin ja -karttaan. Kyseessä onkin ihan kelpo työkalu mutta pelkiltään melkoista oikomista. Ottelut ovat luonteeltaan kovin erilaisia ja varsinkaan laukausmäärät eivät oikeastaan kerro paljoakaan arvokasta. Parempi joukkue voi ottaa vielä yhden ekstrasyötön ja potentiaalisen huippupaikan siinä missä heikompi nippu laukoo hanakasti.

Jos haluat viedä analyysiäsi hieman eteenpäin, edistyneiden laukaustilastojen tutkiminen vaikkapa NHL:n omilta nettisivuilta on helppoa ja hyödyllistä. Ota tarkastelun alle vaikkapa huippujoukkueiden keskinäiset laukaukset maalia kohti tiukoissa peleissä ja löydät paljon arvokasta tietoa joukkueen nykytilasta.

 

 

 

 

Hyödynnä nämä vedonlyöntitarjoukset

  • Veikkaustoimisto
  • Button
  • Bonus
  • Rating
  • Description