advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

Pitkäveto – 1 x 2 pennit miljoonaksi!

Pitkäveto – Lajien kuningas

Pitkäveto on suomessa se suosituin vedonlyöntimuoto. Ainakin, jos ymmärretään sana laajemmin yksittäisen ottelun tai tapahtuman lopputuloksen veikkaamisena. Maailmalla muodissa olevat tasoitusvedot, tulosvedot tai monivedot ovat toki paljon pelattuja nekin, mutta kuitenkin kaukana perus pitkävedon takana.

Pitkäveto on ehkä sinänsä harhaan johtava nimitys, sillä mitään pitkää ei vedossa ole. Tässä pelissä pelataan ottelun tai tapahtuman oikeaa merkkiä, eli päättyykö ottelu kotivoittoon (1) eli ensimmäisenä vaihtona olevan hyväksi, tasapeliin (X) niissä peleissä kun se ylipäänsä on mahdollista, tai vierasvoittoon (2) eli toiseksi otteluun merkityn joukkueen tai pelaajan hyväksi. Joissain kohteissa voikin olla niin, että merkkivaihtoehtoina on vain 1 tai 2.

Pitkävedossa vedon välittäjä, eli netin eri vedonlyöntitoimistot laskevat ja valitsevat kohteille kiinteät kertoimet. Joissain tapauksissa kertoimet voivat muuttua radikaalistikin, jos toisesta joukkueesta tai pelaajasta tulee esimerkiksi tietoon jotain ratkaisevaa itse ottelun kannalta. Tällaisia voisi olla esimerkiksi olla joukkueen yllättävät loukkaantumisuutiset, tai vaikkapa tennispelaajalle yllättäen ilmaantunut pieni kramppi jalkaan, joka voi muuttaa pelin ennakkoasetelmia radikaalisti.

Pitkävedon kohteet

Kohteet ovat siis pelattavissa sekä yksittäiskohteina että useina kohteina samassa lapussa, jolloin mahdollinen voitto riippuu siitä, mitä pelaaja panostaa vetoon ja mikä on valitun tai valittujen vaihtoehdon voittokerroin. Ulkomaiset nettivedonlyöntitoimistot sallivat siis näiden kaikkien kohteiden pelaamisen yksittäin.

Mikä parasta, kohteita on isoimmilla vedonlyöntifirmoilla jopa kymmeniä tuhansia. Ja kun se perusvedonlyöntikohde on nimenomaan se pitkävetokohde, eli kumman joukkueen voittoon peli päättyy vai päättyykö se tasapeliin, niin voidaan sanoa että pelattavaa todellakin riittää. Voit myös yhdistellä eri lajeja, eli parhaimmillaan samalla lapulla voi olla mm. salibandyä, jalkapalloa, jääkiekkoa ja koripalloa. Nykypäivänä myös esimerkiksi talvilajit kuten mäkihyppy, ampumahiihto ja klassinen maastohiihto ovat isosti esillä pitkävedossa.

Vertailun vuoksi kotimaisen Veikkauksen tarjoamat pelit ovat pelaajalle epäedullisia, sillä palautusprosentin on kerrottu olevan ainoastaan 88 prosentin luokkaa. Se on melkoisen alhainen kun kansainvälisillä vedonlyöntitoimistoilla pelaajille palautetaan keskimäärin jopa 10 prosenttia enemmän, palautusprosentin ollessa jopa 98%.

Unibetilta riskitön 100€

100€ riskitön veto Tai 200% talletusbonus 200€ asti


Voittojen TUPLAUS jopa 200€ asti

Mr Greenin ensitalletusbonus: voiton tuplaus 200€ asti uusille asiakkaille.


Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa

Comeonilla valitset bonuksen itse. Ota joko 40€ tai 300€, talletuksestasi riippuen.


25€ riskitön bonus

Ensimmäinen veto riskitön 50€ asti

Vedonlyönnin tervetulotarjous: ENSIMMÄINEN VETOSI ON RISKITÖN!


100€ bonus uusille asiakkaille

Rizkiltä jopa 100€ bonus uusille asiakkaille ja paljon vaihtuvia viikkotarjouksia.

Pitkävedon kertoimet

Eroa on myös kertoimissa, jotka ovat Veikkauksella selkeästi pienempiä kuin esimerkiksi UnibetillaBetssonillaRizkillä ja muilla vedonlyöntitoimistoilla. Myös kohdevalikoimat ovat näillä toimistolla todella mahtavia ja kohteita löytyy lähes jokaisesta lajista ja myös niiltä alemmilta sarjatasoiltakin. Ja mikä tärkeintä, jokaista kohdetta voit pelata yksittäisvetona.

Kokonaiskertoimien muodostuminen on puhdasta matematiikkaa. Mikäli pelaaja valitsee erimerkiksi neljä kohdetta omalle kupongilleen, lasketaan kokonaiskerroin näiden neljän kertoimen kesken. Jos kertoimet ovat esimerkiksi 1.20, 1.83, 2.14 ja 1.54, tulee kokonaiskertoimeksi 1.20 x 1.83 x 2.14 x 1.54 = 7,24.

Voitto riippuu tietenkin sitten siitä, kuinka paljon vetoon sijoitat. Jos olet asettanut panokseksi euron, saat takaisin 7,24 euroa, jos taas olet laittanut panokseksi 10 euroa, tulet saamaan 72,24 euroa. Satasen panoksella tulos olisikin sitten 724 euroa. Tässä vedossa oli kyse ns. yhdistelmävedosta, jolle voi eri vedonlyöntitoimistoilla olla eri nimityksiä.

Järjestelmät pitkävetoon

Toinen vaihtoehto onkin sitten pelata näitä kohteita järjestelmän avulla, joka puolestaan tarkoittaa sitä, että kaikkien kohteiden ei tarvitse välttämättä olla oikein, jotta saat vedosta rahaa. Järjestelmiä voi olla erilaisia ja pelaaja itse pääsee valitsemaan mihin järjestelmiin panostaa.

Neljän kohteen järjestelmässä on mahdollisuus valita neljä single-kohdetta, eli sijoitat euron panoksella kaikkiin yksittäisiin kohteisiin euron. Kuusi tuplaa, eli neljästä kohteesta saadaan kuusi erillistä tuplakohdetta, joihin voit panostaa. Samoista neljästä eri kohteesta saat myös aikaiseksi neljä triplaa, eli kolmen eri kohteen yhdistelmää. Lopuksi saat tästä myös yhden neljän kohteen vedon, joka on siis sama kuin yhdistelmäkohteen veto.

Mikäli panostat kaikkiin näihin kohteisiin euron, tarkoittaa se sitä että kun on viisitoista eri kohdetta, maksaa tämän järjestelmävedon vetäminen sinulle viisitoista euroa. Voit myös halutessasi poistaa tietyt järjestelmät, eli voit olla lyömättä vetoa esimerkiksi single tai tuplakohteisiin, jolloin luonnollisesti vetomaksu pienenee ja samalla myös mahdollinen voitto pienenee. Em. kertoimilla kokonaispanoksen ollessa 15 euroa, on mahdollinen voitto 48.66 euroa.

Jos singlekohteet jätetään lyömättä, maksaa veto 11 euroa ja mahdollinen voitto on 41.95 euroa. Jos tuplakohteetkin otetaan pois, maksaa veto viisi euroa ja mahdollinen voitto on 25.30 euroa. Vedonlyöntitoimistojen pitkävetojen lyöminen on sen verran helppoa, että voit rauhassa kokeilla erilaisia kertoimia ja järjestelmiä ja valita sen juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Jokaisella vedonlyöntifirmalla on omat rajoitukset pitkävetoa koskien. Kerroinkattoa kannattaa tarkkailla, samoin kohteiden määrää samalla listalla on useimmilla vedonlyöntitoimistoilla rajoitettu.

Minkä tahansa pelitavan valitsetkin, saat pelien seuraamiseen todella mainiosti lisää jännitettävää. Pitkäveto todella on pelien kuningas!