Tasoitusveto

Tasoitusveto on hieman vähemmän käytetty vetomuoto, mutta älä suinkaan luule että tätä pelimuotoa ei isommalti pelattaisi. Päinvastoin, tämän pelitavan suosio on jyrkässä nosteessa ja miksi ei olisi. Tämän vetomuodon avulla saadaan aikaiseksi tasapuolisia kertoimia otteluissa, joissa ennakkoasetelma on kenties hieman liikaakin toisen osapuolen puolella. Homma toimii niin, että esimerkiksi jalkapallossa, toiselle joukkueelle lasketaan eteen maali, kaksi tai kolmekin, tai sitten toiselta otetaan maaleja pois. Jalkapallo ei suinkaan ole ainoa laji jossa tätä käytetään, erityisen suosittuja nämä ovat esim. koripallossa ja baseballissa, jossa pistelasku on tavallaan tarkempaa.

Tasoitusvetoa voi periaatteessa käyttää missä vetomuodossa tahansa, tulosvedossa koko ottelun kohdalta, tai vaikkapa kun lasketaan jalkapallo-ottelun kulmapotkuja. Ja jotta homma ei pysy liian selvänä, voi tasoitus olla kokonaisia tai puolikkaita, eli jälkimmäisessä tapauksessa tasapelin mahdollisuus poistuu kokonaan. Onko jännää? No niin on!

Test1
Unibetilta riskitön 10€

Unibet tarjoaa 10€ riskittömän vedon uusille mobiiliasiakkaille.


20 euron mobiili-ilmaisveto

Nordicbet antaa yhteensä 170€ bonusta, joista 20€ ilmaisvetona


Yhteensä 100 eurolla ilmaisvetoja

Betfairilta saat 5 kertaa 20€ ilmasvetoja vetopörssiin.


Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa

Comeonilla voit valita 40€ bonuksen

Pelaa tasoitusvetoja näillä suomenkielisillä vedonlyöntisaiteilla:

 

Tasoitusvedot ovat käytössä kaikilla vedonlyöntitoimistoilla, toisilla vähemmän ja toisilla enemmän. Tasoitusveto on erityisen suosittua Aasiassa, jossa aasialaiset vedonlyöjät eivät oikein muita pelaakaan. Aasialaisille vedonlyöjille ominaista on se, että he pelaavat usein suosikkinsa puolesta, ja se puolestaan tietää sitä että suosikkijoukkueiden kertoimet ovat nopeasti pelattu pohjille ja vastustajajoukkueille tarjotaan ylikertoimia.

Yleisin tasoitus maalipeleissä on +1 tai +2 maalia heikommalle joukkueelle. Tasoitusveto pelataan ihan tavallisen pitkävedon tapaan, mutta lopputuloksessa tasoituksen saaneelle joukkueelle lasketaan tasoituksen verran maaleja. Esimerkiksi jos kotijoukkue saa tasoituksen +2 ja peli päättyy lukemiin 1-3, niin peli onkin vedonlyönnin kannalta tasapeli. Tämä jos mikä tekee vedonlyönnistä jännittävää.

Tasoitus voi siis olla myös puolikas maali, esimerkiksi 0,5 tai 1,5 maalia. Jos tasoituksessa on mukana puolikas, tarkoittaa se automaattisesti sitä, että ottelu ei vedonlyönnin kannalta voi päättyä tasan. Jalkapallossa puolikkaiden maalien käyttäminen on aivan arkipäivää, samoin koripallon puolelta puolikkaat ovat ahkerasti käytössä, useimmiten  tasoitus siinä lajissa on 2,5 – 8,5 pisteen väliltä.

Puolikkaiden tasoitusten osalta esimerkki menisi niin, että jos ottelu päättyy 1-3 ja kotijoukkueelle on 1,5 maalin tasoitus, tarkoittaa se sitä että kotijoukkue häviää vedonlyönnin kannaltakin ottelun lukemin 2,5 – 3. Joissain otteluissa tasoitus voi olla jopa niin, että toiselle joukkueelle tasoitus on -0,5 ja toiselle +0,5, joten kun tulos osuu oikein, voi se päättyä vedonlyönnin kannalta tasapeliin.

Tasoitusveto, joka siis tunnetaan myös nimellä handicap, antaa vedonlyöntiin ihan uusia ulottuvuuksia ja ihan uusia mahdollisuuksia. Näiden vetojen osalta kannattaa kuitenkin olla tarkkana sen suhteen, että tasoitus ja sen tuoma hieno kerroin sokeuta vedonlyöjää. Todellinen tilanne kannattaa aina ottaa huomioon.  Usein harrastelijaveikkaajat sortuvat veikkaamaan ennakkosuosikkia lähes aina, oli tilanne mikä tahansa. Suurin osa ylikertoimista löytyykin altavastaajien puolelta, joten tarkkaile niitä aktiivisesti kun pelaat tasoitusvetoa.

Tasoitusveto on olennainen osa vedonlyöntiä ja vaikea olisikin nettivedonlyöntiä kuvitella ilman tasoituksella toimivia vetoja. Näiden tasoitusvetojen avulla etukäteen selväksi todettu ottelu voidaan saada kertoimien kannalta varsin tasaväliseksi. Tutustu kuitenkin huolella kertoimiin ja siihen, miten todennäköistä on että suosikkijoukkue voittaa ottelun tietyllä marginaalilla.

Tasoitusveto on siis eräänlaista pitkävetoa pelitavaltaan, ja sitä myös pelataan täysin samalla lailla kuin pitkävetoa. Pelaaja voi yhdistää eri tasoitusvetoja samaan lappuun, tai halutessaan lyödä vetoja ihan vaan yhdestä kohteesta. Tasoitusvedoilla saa aikaiseksi isojakin kerroinrekkoja, mutta kannattaa kuitenkin aina muistaa että ei kannata antaa kertoimien sokaista liikaa, sillä isossa johtoasemassa jokaisen joukkueen keskittyminen hieman herpaantuu.

Tasoitusveto on yksi mielenkiintoisimmista vetomuodoista, mutta ole varovainen niiden suhteen, sillä kertoimet ovat usein varsin houkuttelevia. Älä siis anna vedonlyöntitoimistoille eteen, niin kuin ne antavat muutamille joukkueille.