advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

Tasoitusveto

Tasoitusveto

Tasoitusveto on Suomessa hieman vähemmän käytetty vetomuoto, mutta älä suinkaan luule että tätä pelimuotoa ei isommalti pelattaisi. Päinvastoin, tämän pelitavan suosio on jyrkässä nosteessa ja miksi ei olisi. Tämän vetomuodon avulla saadaan aikaiseksi tasapuolisia kertoimia otteluissa, joissa ennakkoasetelma on kenties hieman liikaakin toisen osapuolen puolella.

Homma toimii niin, että esimerkiksi jalkapallossa, toiselle joukkueelle lasketaan eteen maali, kaksi tai kolmekin, tai sitten toiselta otetaan maaleja pois. Jalkapallo ei suinkaan ole ainoa laji jossa tätä käytetään, erityisen suosittuja nämä ovat esim. koripallossa ja baseballissa, jossa pistelasku on tavallaan tarkempaa.

Tasoitusvetoa voi periaatteessa käyttää missä vetomuodossa tahansa, tulosvedossa koko ottelun kohdalta, tai vaikkapa kun lasketaan jalkapallo-ottelun kulmapotkuja. Ja jotta homma ei pysy liian selvänä, voi tasoitus olla kokonaisia tai puolikkaita, eli jälkimmäisessä tapauksessa tasapelin mahdollisuus poistuu kokonaan. Onko jännää? No niin on!

Unibetilta riskitön 100€

100€ riskitön veto Tai 200% talletusbonus 200€ asti


Voittojen TUPLAUS jopa 200€ asti

Mr Greenin ensitalletusbonus: voiton tuplaus 200€ asti uusille asiakkaille.


Talleta 10€ saat 50€ pelirahaa

Comeonilla valitset bonuksen itse. Ota joko 40€ tai 300€, talletuksestasi riippuen.


25€ riskitön bonus

Ensimmäinen veto riskitön 50€ asti

Vedonlyönnin tervetulotarjous: ENSIMMÄINEN VETOSI ON RISKITÖN!


100€ bonus uusille asiakkaille

Rizkiltä jopa 100€ bonus uusille asiakkaille ja paljon vaihtuvia viikkotarjouksia.

Tasoitusvedot vedonlyönnissä

Tasoitusvedot ovat käytössä kaikilla vedonlyöntitoimistoilla, toisilla vähemmän ja toisilla enemmän. Tasoitusveto on erityisen suosittua Aasiassa, jossa aasialaiset vedonlyöjät eivät oikein muita pelaakaan. Aasialaisille vedonlyöjille ominaista on se, että he pelaavat usein suosikkinsa puolesta, ja se puolestaan tietää sitä että suosikkijoukkueiden kertoimet ovat nopeasti pelattu pohjille ja vastustajajoukkueille tarjotaan ylikertoimia.

Yleisin tasoitus maalipeleissä on +1 tai +2 maalia heikommalle joukkueelle. Tasoitusveto pelataan ihan tavallisen pitkävedon tapaan, mutta lopputuloksessa tasoituksen saaneelle joukkueelle lasketaan tasoituksen verran maaleja. Esimerkiksi jos kotijoukkue saa tasoituksen +2 ja peli päättyy lukemiin 1-3, niin peli onkin vedonlyönnin kannalta tasapeli. Tämä jos mikä tekee vedonlyönnistä jännittävää.

Tasoitus voi siis olla myös puolikas maali, esimerkiksi 0,5 tai 1,5 maalia. Jos tasoituksessa on mukana puolikas, tarkoittaa se automaattisesti sitä, että ottelu ei vedonlyönnin kannalta voi päättyä tasan. Jalkapallossa puolikkaiden maalien käyttäminen on aivan arkipäivää, samoin koripallon puolelta puolikkaat ovat ahkerasti käytössä, useimmiten  tasoitus siinä lajissa on 2,5 – 8,5 pisteen väliltä.

Esimerkki tasoitusvedosta

Puolikkaiden tasoitusten osalta esimerkki menisi niin, että jos ottelu päättyy 1-3 ja kotijoukkueelle on 1,5 maalin tasoitus, tarkoittaa se sitä että kotijoukkue häviää vedonlyönnin kannaltakin ottelun lukemin 2,5 – 3. Joissain otteluissa tasoitus voi olla jopa niin, että toiselle joukkueelle tasoitus on -0,5 ja toiselle +0,5, joten kun tulos osuu oikein, voi se päättyä vedonlyönnin kannalta tasapeliin.

Tasoitusvedossa veto voi päättyä myös tasan. Jos vaikkapa veikkaat Valioliigan otteluun altavastaajaa maalin tasoituksella (+1) ja peli päättyy suosikille 1-0, tulos on vedon kannalta tasan ja panos palautuu. Tässä kannattaa huomata ero suomalaisille tutumpaan 3-way tasoitusvetoon, jossa +1 tarkoittaa vain puolen maalin tasoitusta. Eli em. tapauksessa veto olisi hävitty.

Yleistä tasoitusvedoista

Tasoitusveto, joka siis tunnetaan myös nimellä handicap, antaa vedonlyöntiin ihan uusia ulottuvuuksia ja ihan uusia mahdollisuuksia. Näiden vetojen osalta kannattaa kuitenkin olla tarkkana sen suhteen, ettei tasoitus ja sen tuoma hieno kerroin sokeuta vedonlyöjää. Todellinen tilanne kannattaa aina ottaa huomioon.  Usein harrastelijaveikkaajat sortuvat veikkaamaan ennakkosuosikkia lähes aina, oli tilanne mikä tahansa. Suurin osa ylikertoimista löytyykin altavastaajien puolelta, joten tarkkaile niitä aktiivisesti kun pelaat tasoitusvetoa.

Tasoitusveto on olennainen osa vedonlyöntiä ja vaikea olisikin nettivedonlyöntiä kuvitella ilman tasoituksella toimivia vetoja. Näiden tasoitusvetojen avulla etukäteen selväksi todettu ottelu voidaan saada kertoimien kannalta varsin tasaväliseksi. Tutustu kuitenkin huolella kertoimiin ja siihen, miten todennäköistä on että suosikkijoukkue voittaa ottelun tietyllä marginaalilla.

Tasoitusveto on siis eräänlaista pitkävetoa pelitavaltaan, ja sitä myös pelataan täysin samalla lailla kuin pitkävetoa. Pelaaja voi yhdistää eri tasoitusvetoja samaan lappuun, tai halutessaan lyödä vetoja ihan vaan yhdestä kohteesta. Tasoitusvedoilla saa aikaiseksi isojakin kerroinrekkoja, mutta kannattaa kuitenkin aina muistaa että ei kannata antaa kertoimien sokaista liikaa, sillä isossa johtoasemassa jokaisen joukkueen keskittyminen hieman herpaantuu.

Tasoitusveto on yksi mielenkiintoisimmista vetomuodoista, mutta ole varovainen niiden suhteen, sillä kertoimet ovat usein varsin houkuttelevia. Älä siis anna vedonlyöntitoimistoille eteen, niin kuin ne antavat muutamille joukkueille.

Parhaat sivustot tasoitusvetoihin

Lähes kaikki suuremmat vedonlyöntisivustot tarjoavat nykypäivänä tasoitusvetoja todella kattavasti erojakin kuitenkin on. Jos pelaat enemmän jääkiekkovetoja, esimerkiksi SM-liigaa,  tai muita kotimaisia vetokohteita, parhaat kohdevalikoimat ja kertoimet löytyvät pohjoismaisilta sivustoilta à la Unibet, NordicBet tai Mobilebet.

Jos taas esimerkiksi Keski-Euroopan jalkapallo tai Pohjois-Amerikan suuret sarjat kuten NHL ja NBA ovat lähellä sydäntä, kannattaa katsastaa myös ainakin Betfair, Betway sekä Rizk.