KHL: Jokerit – Avangard klo 18:30 Ke 21.11.2018

Jokerit on ollut kivikova kotijoukkue ja perättäisiä kotivoittoja onkin kasassa jo seitsemän. Avangardin tilasto ei kuitenkaan tässä vertailussa kalpene, sillä joukkue on jäänyt vain kahdesti ilman pisteitä tämän kauden vierasmatseissaan.

 

Jokereiden vahvuus on ollut neljän tasaisen ketjun mylläys. Nyt vastaan asettuu toinen erittäin laajan materiaalin joukkue, sillä Avangardin miehistöstä löytyy tulivoimaa neljään vitjaan ja sarjan kärkipään top-6 pakisto. Puntit ovatkin ennen ottelua melko tasan.

Avangard pelaa kauden ilman kotiotteluita

Pikantti yksityiskohta vieraiden kaudessa on se, että joukkue ei pelaa lainkaan varsinaisia kotiotteluita. Joukkueen kotihalli kärsii pahoista kosteusvaurioista ja väliaikainen koti löytyi Moskovan liepeiltä Balashika-hallista. Kotiedun puuttuessa joukkueen on menestyäkseen oltava erinomainen myös vierasotteluissaan. Ja sitä se toden teolla on ollut.

Avangard perustaa uuden koutsinsa Bob Hartleyn johdolla peliään pitkälti pitävään puolustukseen. Pakisto onkin aivan sarjan kärkeä, isossa roolissa vieraiden alakerrassa luutii myös Suomen maajoukkuepakki Ville Pokka. Jokereistakin tutun Karri Rämön loukkaannuttua Igor Bobkov on vieraiden selkeä ykkösvahti.

Jokerit on tällä kaudella ratkonut monta peliä otteluiden edetessä laajan materiaalinsa turvin. Keskiviikkona siihen ei taida kuitenkaan tulla samassa määrin tilaisuuksia, sillä myös Avangard operoi todella laajalla materiaalilla. Sergei Shirokov kerää suurimman huomion, mutta todellisuudessa vierailla on neljä tasaista ja työteliästä vitjaa.

Veikkausvihje: matalamaalista vääntöä

Etukäteen puntit ovat lähes täysin tasan. Jos ottelu pelattaisiin puolueettomalla kentällä, Avangard olisi pieni suosikki. Molemmat joukkueet puolustavat erinomaisesti ja ottelusta voikin helposti ennakoida erittäin tiukkaa pienten marginaalien vääntöä. Näitä joukkueita vastaan jokaista maalia vastaan täytyy tehdä hirvittävä määrä töitä. Alle 4.5 maalille on tarjolla kahden pintaan olevia kertoimia, jotka ovat erinomaisia valintoja kärkiotteluun.

Aseta vetosi