EHT: Suomi - Tshekki klo 13:00 la 9.2.2019

eht ruotsi 9.2.2019 vedonlyönti vihje

Suomi ja Tshekki pelaavat Ruotsin EHT-turnauksen ottelunsa jo lauantaina iltapäivästä. Leijonat lähti turnaukseen hieman suunnitellusta poikkeavalla joukkueella, mutta iskukykyä muutokset eivät juuri syö. Tshekki on etukäteen turnauksen selvästi heikoin maa ja normaalilla esityksellä Leijonien voitto pitäisi olla peruskauraa.

Parhaat vedonlyöntitarjoukset:

Leijonat kohtasi Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussaan Venäjän Jaroslavlissa. Nyt vastus helpottuu huomattavasti, sillä Tshekki neutraalissa ympäristössä on kaikkea muuta kuin ylitsepääsemätön este. Tshekillä on jalkeilla kokenut nippu, joka kuitenkin taitotasossa ja maalivahtipelissä jää selvästi Suomea jälkeen.

Leijonat liikkeellä vahvalla joukkueella

MM-kisojen lähestyessä Jukka Jalosen kokeilut vähenevät, joskin edelleen mukana on toki ensikertalaisia. Aiemmat turnaukset ovat kuitenkin osoittaneet, että hieno kausi SM-liigassa on aivan riittävä näyttö pärjäämiseen myös EHT-tasolla. Nyt maajoukkuetunnelmaa pääsevät haistelemaan mm. Pelicansissa hienon kauden pelanneet Oliwer Kaski ja Hannes Björninen sekä Ilveksen nuori kultaleijona Oskari Laaksonen.

Pääosin joukkue on kuitenkin melko kokenut ja mielestämme laadullisest jopa turnauksen kakkonen heti Venäjän imussa. Loukkaantumiset vaivasivat hieman valintojen jälkeen, mutta umpitiivis pelitapa mahdollistaa korvaajien tuomisen sisään nopeallakin aikataululla. Myös maalivahtipeli on Suomen selkeä vahvuus tässäkin turnauksessa.

Veikkausvihje: Leijonat selvä suosikki

Tshekki on mukana varsin kokeneella ryhmällä. Kriittisempi voisi olla sitä mieltä että pakon sanelemana, sillä maan juniorituotanto ei viime vuosina ole liiemmin laatutavaraa tuottanut. Kirkkaimmat helmet kiekkoilevat rapakon takana ja kasassa onkin pitkälti kotimaasta kasattu joukkue. Vahvistuksia on sitten haettu KHL-kaukaloista sekä kotimaan Liigasta.

Tutuimmat nimet Liigan ystäville ovat Pelicansin Hynek Zohorna, Lukon Jakub Krejcik ja Kärppien nuori Radek Koblizek. Kaikki ovat myös ihan merkittävässä roolissa joukkueessa, mikä kertoo paitsi herrojen taidoista myös siitä, että Tshekin joukkue on isolta osin kuitenkin melko tasapaksua metritavaraa.

Jos Leijonat pääsee tasolleen, voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Epätavallinen alkamisaika voi hieman sotkea peliä, mutta tilanne on sama molemmille. Normaaliesityksellä Suomi ottaa voiton useammin kuin kerran kahdesta, joten tarjolla on hyvää pelattavaa. ComeOn! tarjoilee Suomen voitolle kovaa kerrointa 2.05 ja tämä kannattaa ottaa talteen jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Aseta vetosi