U20 MM: Suomi - Sveitsi klo 03:00 5.1.2019

mm-kisat 24.5.2019 vihje

Suomi yllätti Kanadan puolivälierissä ja nyt on latu auki finaaliin asti. Sveitsi puolestaan yllätti Ruotsin, mutta on neljästä jäljellä olevasta maasta selkeästi heikoin. Läpihuutojuttu ottelu ei silti Nuorille Leijonille ole.

Parhaat vedonlyöntitarjoukset:

Kanada näytti jo menevän välieriin, kunnes onnekas pomppu toi Suomen tasoihin puolivälierän viimeisellä minuutilla. Toni Utusen jatkoaikamaali käynnisti villit leijonajuhlat, mutta arkeen palattiin nopeasti. Välipäivä menee palautellessa ja ylivoimaa hioessa, erikoistilanteissa Suomella on selkeä parantamisen paikka mitalipeleissä.

Sveitsi puolustaa, Suomi pitää kiekkoa

Nuorten Leijonien pelinkuva on välierässä täysin toisenlainen kuin aiemmissa turnauksen otteluissa. Sveitsi on erittäin puolustusvoittoinen joukkue, mikä onkin sille ainoa tapa pärjätä isompiaan vastaan. Taitotaso ei muutamaa kärkiyksilöä lukuunottamatta riitä vertailussa isoja maita vastaan, mutta luisteluvoimaa ja kurinalaista puolustamista onkin sitten tarjolla rutkasti.

Suomelle voitto Kanadasta oli varmasti henkisesti melkoinen helpotus. Ei olisikaan ihme, jos köykäisempää Sveitsiä vastaan padot aukeaisivat oikein kunnolla. Suomella on ainakin kahden kärkiketjun verran potentiaalisia ratkaisijoita, joilla on turnauksen mittaan jäänyt tulos tekemättä lähes kokonaan. Toisaalta Sveitsiä vastaan tarvitaan nimenomaan tiivistä viisikkopeliä ja tehoa esimerkiksi ylivoimalla.

Veikkausvihje: Suomi finaaliin!

Suomi on ottelun jättisuosikki. Sveitsi yllätti Ruotsin, mutta toiseen yllätykseen on joukkueen kohdalla vaikea uskoa. Materiaaliero on sen verran kova Nuorten Leijonien suuntaan, että normiesityksellä sinivalkoisten finaalipaikka on selviö.

Suomen kannalta tärkeä asia on myös ykkösvahti Ukko-Pekka Luukkosen tasonnosto. Kanadaa vastaan nähty huippuottelu varmistaa sen, ettei nuorta huippuvahtia huimaa enää näissä kisoissa mikään. Sveitsiä vastaan on henkisesti erittäin helppo lähteä jatkamaan turnausta, sillä Sveitsin paine maalivahtia kohtaan ei ole läheskään samaa luokkaa.

Suomi etenee finaaliin ja todennäköisesti reilulla marginaalilla. Vähintään kahden maalin ”kotivoitosta” on tarjolla yli 1.70 tasoisia kertoimia ja näistä saa mukavan pankin viikonlopun peleihin. Halutessaan tasoitusta voi rukata isommaksikin.

Aseta vetosi