Valioliiga: West Ham - Arsenal klo 14:30 12.1.2019

eurooppa-liiga finaali

Lontoon paikallisottelu on etukäteen ajateltuna erittäin mielenkiintoinen kamppailu. Normaalin paikallisjännitteen lisäksi molemmilla on paljon pelattavaa, sillä Valioliigassa aletaan kevään myötä ratkaista lopullisia sijoituksia. Isäntien harmina on valtava loukkaantumissuma, mikä uhkaa romuttaa haaveet hyvistä sijoituksista.

Parhaat vedonlyöntitarjoukset:

Molemmat pelasivat hyvät ottelun FA Cupissa viikonloppuna, joten tunnelmat ovat molemmin puolin mukavat. Isäntien tilannetta rasittaa kuitenkin aikamoinen poissaolijoiden suma, joka tekee yhtäkkiä Hammersista varsin vaatimattoman nipun.

Manuel Pellegrinin ykköshuoli on hyökkääjä Marko Arnautovicin tilanne. Tässä ottelussa pelaaminen tuskin luonnistuu, eikä jatkokaan ole mitenkään varmaan. Viime päivinä on myös huhuttu miehen siirrosta rahakkaaseen Kiinan sarjaan. Ykköskärjen puuttuminen on valtava kolaus Hammersin jatkohaaveille.

Arsenal puolestaan on kovassa vireessä ja saa kaiken lisäksi miehiä mukaan myös sairastuvalta. Unai Emeryllä on vielä tässä todennäköisesti pieniä pulmia etenkin alakerrassa, mutta pääosin joukkue alkaa olla terve. Myös käytettävissä oleva materiaali on selvästi Pellegriniä laajempi.

Maaleja luvassa?

Arsenal on pelannut viime ajat hienosti, mutta pieni huolenaihe ovat olleet lukuisat päästetyt maalit varsinkin vieraissa. Loukkaantumistilanteen paraneminen helpottaa tätä ongelmaa heti ja West Hamin rankat poissaolot hyökkäyspäässä tekevät toisaalta Gunnersin alakerran tehtävän paljon helpommaksi.

Emery lepuutti kaiken lisäksi cupin ottelussa suurimpia tähtiään, joten härkäviikkojen jälkeen vireen pitäisi olla taas tapissa.

Veikkausvihje: Arsenal lapulle

Ilman isäntien loukkaantumisia ottelu voisi olla hyvinkin tasainen. Nyt Arsenal vaikuttaa niin paljon vahvemmalta, että vain epäonni vie Gunnersilta voiton. Arsenalin vierassaldo ei ole tältä kaudelta kummoinen, mutta paikallispeli ja kokoonpanotilanteet tasoittavat tuota tilastoa huomattavasti.

Saamme Gunnersin tässä ottelussa selväksi suosikiksi. Kun tarjolla on yli kahden kertoimia, pelipäätös on helppo. Esimerkiksi Unibetin mainio vieraskerroin 2.05 on hyvä valinta ja palauttaa pitkässä juoksussa rahat korkojen kera takaisin.

Aseta vetosi