Tulosveto

Tulosveto vihjeet, ohjeet ja kertoimet

Tulosveto on todella suosittu vedonlyöntimuoto. Kyseessä on melkoisen yksinkertainen pelimuoto, mutta tässäkin vedonlyöntimuodossa on omat hyvät ja huonot puolensa. Hyviin puoliin voisi varmasti laskea sen, että voit veikata otteluun mitä tulosta tahansa, ja huonoihin puoliin voitaisiin laskea sen, että aina se pitkääkin harkittu tulos ei osu, tai tulos voi mennä pieleen ihan viime sekunneilla. Mutta toisaalta sitten hieman oudompikin tulos voi osua ja sehän tietää sitten veikkaajille rahaa, kun kertoimet ovat isommat niissä hieman harvemmin tulevissa tuloksissa.

Miten pelataan, ja mihin kertoimet perustuvat?
Tulosveto on yksinkertaisesti sanottuna vedonlyöntipeli, jossa veikataan yksittäisen ottelun tai tapahtuman lopputulosta. Lopputuloksen todennäköisyys määrittää voittokertoimen suuruuden. Esim, jääkiekossa 2-3, 3-2, 4-2 ja 2-4 tulokset saavat tyypillisesti matalimman kertoimen, koska tilastollisesti monet pelit päättyvät näihin lukemiin. Joissain tapauksissa voidaan veikata myös tulosta mahdollisen jatkoajan jälkeen, mutta pääasiallisesti lyödään aina vetoa ottelun tuloksesta varsinaisella peliajalla. Eri lajeista riippuen, voidaan lyödä myös vetoa esimerkiksi erän tai puoliajan tuloksesta. Lajikirjo on todella laaja. Lähes jokaisessa vedonlyöntilajissa on mahdollisuus pelata tulosvetoa ja sen takia se onkin niin suosittu vedonlyöntilaji.

Valioliiga, jalkapallo yleensä, NHL ja jääkiekko kaiken kaikkiaan ovat erittäin herkullisia kohteita vedonlyöntiin. Netissä tulosvetoon saa poikkeuksetta parempia tulosvetokertoimia eri vedonlyöntitoimistoilta ja siihen on yhtenä isona syynä palautusprosentti, eli se prosentti, jonka mukaan vedonlyöntiyhtiö jakaa rahaa takaisin pelaajille suhteessa siihen että mitä pelaajat vedonlyöntiyritykseen tuovat. Yli 100% palautusprosentti tarkoittaisi sitä että yhtiö tuottaisi tappiota. Toki yrityksenkin pitää tuottaa voittoa ja saada kiinteät kulut maksettua, joten netticasinoiden ja vedonlyöntitoimistojen n. 88% palautusprosentti on varsin hyvä. Kotimaisella Veikkauksella palautusprosentti on ulkomaisten peliyhtiöiden prosentteihin verrattuna pienempi, jopa n. 8%. Ja se kaikki raha on pelaajilta pois.

Parhaat vedonlyöntitarjoukset:

Kohteet
Tulosvetojen kohteet ovat tiedossa usein hyvissä ajoin ja voitkin jo etukäteen miettiä eri otteluiden tulevia tuloksia ja millä tuloksella lähtisit itse kyseistä ottelua veikkaamaan. Usein annetut kertoimet ottelulle ovat vaihtuvia, eli ne eivät ole lyötyjä lukkoon ennen ottelun tai tapahtuman alkua. Toki joissain kohti voi olla myös mahdollista että ottelun tulosvetokertoimia muutetaan sen takia, että jotain tiettyä tulosta pelataan epätavallisen paljon, tai toiselle vedonlyönnin kohteena olevalle joukkueelle on esimerkiksi tapahtunut jotain odottamatonta, jota ei ole vielä tiedetty kun alkuperäisiä kertoimia on asetettu. Tällöin kannattaakin tarkkailla ja haistella isoimmat kertoimet heti kun kohde tulee listoille. Tällä tavoin voit hyödyntää omia tietojasi myös tulosvetoon.

Kohteita on pilvin pimein ja nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mitä suositumpi kohde on kyseessä, sitä varmemmin se löytyy kaikilta vedonlyöntitoimistoilta. Välttämättä kaikilla vedonlyöntitoimistoilla ei ole mahdollisuus lyödä vetoa esimerkiksi Suomen jalkapallon kolmannen tason otteluiden tuloksista.

Kertoimet
Parhaat kertoimet eri tuloksille löydät vertailemalla eri vedonlyöntitoimistojen antamia kertoimia. Joskus kertoimet ovat hyvinkin pienen marginaalin sisällä, joskus marginaali voi revetä yllättävänkin suureksi. Tuolloin kannattaa nimenomaan valita isoin kerroin, sillä kun se sitten osuu, niin voit jo pelkästään kertoimen valinnalla tienata vaikkapa seuraavan vedon vetorahat.

Tulsovedon strategiaa
Tulosvedossa voit pelata ihan yksittäistäkin tulosta, mutta käytännössä yhden ainoan tuloksen puolesta vetäminen on melkoista hakuammuntaa, vaikka voitkin olla hyvinkin perillä joukkueiden pelaamisesta. Mikään ei kuitenkaan estä sinua lyömästä vetoa vain yhden tuloksen puolesta, mutta suositeltavaa on käyttää järjestelmää, jonka avulla voit kerralla haarukoida joukkueiden välisen ottelutuloksen.

Jos valitaan esimerkiksi Chelsean ja Tottenhamin välille lukemat 3 ja 4 Chelsealle ja 0 ja 1 Tottenhamille, olet lyönyt vetoa tuloksien 3-0, 4-0, 3-1 ja 4-0 puolesta. Jos panostat tähän esimerkiksi kymmenellä eurolla, on kokonaispanos tuolloin panos x rivimäärä, eli tässä tapauksessa neljä. Kun osuessaan tulos on usein vähintään yli viiden kertoimella oleva tulos, niin jo se toisi panoksen takaisin ja vähän siihen päälle. Jos kuitenkin ajatellaan että Tottenham voisi tehdä jopa kaksi maalia, niin silloin edelliseen sarjaan tulisi lisää vielä 2-3 ja 2-4 tulokset. Tämä tietäisi sitä, että maksu kasvaisi kahdella vaihtoehdolla kuuteen kymppiin, mutta samalla saisit myös kaksi eri vaihtoehtoa lisää.

Tulosveto on siis varsin yksinkertainen vetomuoto, jota on todella helppo jännittää mukana. Vetojen lyöminen on todella helppoa ja mikä olisikaan mukavampaa kuin oman suosikkijoukkueen voitto, juuri sillä tuloksella jonka puolesta olet lyönyt juuri vetoa. Tulosveto on myös osa live-vedonlyöntiä, joten käytä myös ne mahdollisuudet hyödyksi.