advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

UFC on juurtunut osaksi suomalaista kamppailu-urheilu fanitusta

UFC eli Ultimate Fighting Championship on Yhdysvaltojen suurin vapaaotteluita järjestävä organisaatio. Suomessakin tunnetut UFC-ottelut tiedetään rajuista otteistaan – vapaaotteluissa kaikki on sallittua, mitä ei ole erikseen kielletty. UFC:n ja ylipäätänsä vapaaottelun suosio lähti Suomessa kovaan nousuun vuosituhannen vaihteessa. Nimet kuten Randy Couture, Chuck Liddell ja Tito Ortiz olivat ensimmäisiä suuren yleisön tuntemia otteluita kotimaassamme, samoin kuin tosi-tv ohjelma Ultimate Fighter jossa etsittiin seuraava UFC-ottelijaa kohtaamaan octagonin asettamat haasteet.

UFC:llä on ollut ja tulee aina olemaan oma fanaattinen seuraaja- sekä vedonlyöntikuntansa. Isoin hype lajin ympärillä koki Suomessa kuitenkin pientä inflaatiota vuosikymmenen alussa, kunnes kehään astelivat irlantilainen rääväsuu Conor McGregor sekä yksi kotimaamme tyylikkäimmistä miehistä, Makwan Amirkhani. Nämä nuoret itsevarmat ja voitokkaat ottelijat ovat pitäneet viime aikoina huolen siitä, että suomalaiset UFC-fanit ovat joutuneet laittamaan aina otteluiden alla herätyskellot pirisemään jo hyvissä ajoin ennen kukon laulua, koska suurin osa ottelutapahtumista järjestetään Pohjois-Amerikassa.

Vedonlyönti UFC:n parissa

Vedonlyöjälle UCF tarjoaa paljon pelattavaa ja mahdollisuuksia isoihinkin voittoihin mutta samalla myös paljon muuttuvia tekijöitä ja epävarmuutta, koska yksi isku tai maahan vienti voi tehdä altavastaajasta yllätysvoittajan.  Tässä muutama yleisin vetotapa UFC-otteluihin:

Voittajaveto – Vain voitto ratkaise – UFC:ssä ei tunneta tasapelejä.

Voittotapa – UFC-ottelun voi voittaa monella eri tavalla. Tätä vetomuoto antaa mahdollisuuden betsata päättyykö ottelu tyrmäyksellä, luovutuksella vai pisteillä.

Erien määrä – Tasaväkisten ottelijoiden kohdatessa otellaan usein isompi erä määrä kuin otteluissa joissa ottelijoiden välillä on selkeä tasoero. Tässä vetomuodossa voit siis veikata, että loppuuko ottelu jo ensimmäisessä erässä vai katkeaako peli vasta, vaikka kolmannessa.

UFC on vedonlyönnin kohteena siitä mielenkiintoinen laji, että isomman kertoimen omaavalla altavastaajalla on aina yhtä isot mahdollisuudet voittoon ja noin 40% altavastaajista on poistunut ottelusta lopulta voittaja. Marginaalit ottelijoiden välillä ovat pieniä, pelkkä nimi paperissa ja sanavalmis turpavärkki eivät takaa voittoa.

Seuraava iso tapahtuma

Vapaaottelubisneksessä otellaan viikoittain pienemmissä otteluilloissa mutta seuraava iso tapatuma tottelee nimeä UFC 217. Tämä spektaakkeli näkee päivän valon aamuyollä 5.11 New Yorkin Madison Square Gardenissa jossa otellaan peräti kolmesta mestaruustittelistä. Illan ehdottomasti mielenkiintoisin ottelu on tietenkin niin sanottu pääkortin ottelu Michael Bispingin ja Georges St. Pierren välillä. Ottelun panoksena on keskisarjan mestaruus, mutta erityisesti yhtenä UFC-historian parhaimpana ottelijana pidetyn GSP:n paluu kehää neljän vuoden tauon jälkeen tekee ottelusta todella mielenkiintoisen. Peliyhtiö Unibetin kertoimien valossa comebackin tekevä kanadalainen on ottelun ennakkosuosikki kertoimella 1.67 kun brittimestari Bispingin kerroin on 2.10. Kannattaa myös muistaa, että Unibet tarjoaa omalla Unibet TV live-stream kanavallaan maksuttomasti hurjan määrän vapaaottelulähetyksiä katsottavaksi rekisteröityneille asiakkaille.