Vedonlyöntistrategiat

Strategiaa ja taktiikka – vedonlyönnillä tienaaminen

Vedonlyönti on hauska harrastus ja joillekin pelaajille se on jopa totinen ammatti. Todennäköisesti sinun suhteesi on jotain näiden kahden väliltä, joten sinäkin joudut painimaan samojen lainalaisuuksien kanssa, joiden kanssa jokainen vedonlyöjä joutuu painimaan. Pelaatko vain suosikkijoukkueesi voitolle vai luotatko puhtaasti ”musta tuntuu” fiilikseen? Jos olet sillä lailla pitänyt pelitilisi plussalla, pitää onnitella. Olet voittanut vastoin kaikkia kertoimia ja oletusarvoja. Ennen pitkää tuuri tulee kääntymään, jollet ala lyömään vetoa tiettyjen strategioiden avulla.

Vedonlyönnissä on hyvä tietää vedonlyönnin kohteista kaikki mahdollinen. Opiskele siis joukkueita, opi näiden joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet. Helpottaa paljon myös ottelutuloksen arviota kun tiedät ja tunnet joukkueiden koti- ja vieraspelien tilastot ja osaat arvioida niitä objektiivisesti. Kannattaa myös huomioida joukkueissa tapahtuvat muutokset ja miten ne vaikuttava joukkueisiin ja joukkueiden voimasuhteisiin. Keskity tiettyihin liigoihin äläkä ota liikaa lajeja tai sarjoja vedonlyöntikohteiksesi jos et todella tunne lajia tai liigaa.

Älä anna tunteiden viedä

Yksi tärkeä asia vedonlyönnissä on se, että lyöt vetoa motivoituneiden joukkueiden peleistä. On tilanteita jolloin joukkue ei välttämättä pelaa parhaalla intensiteetillä. Arvioi ennen jokaista peliä miten tärkeästä pelistä on kyse. Onko joukkueella tulossa seuraavalla viikolla kenties vieläkin tärkeämpi matsi, onko keskittyminen jo jossain muualla ja lepuuttaako joukkue kenties pelaajiaan. Toinen puoli siinä on se, että esimerkiksi joukkue, joka on putoamisuhan alla, on erittäin motivoitunut voittamaan. Ja jos vastassa on vähemmän motivoitunut joukkue, voi pelkkien tilastojen katseleminen olla turhaa.

Vedonlyönnillä tienaaminen

Ei kannata koskaan lyödä vetoa sen takia koska hävisit edellisen vedon. Kaikille tulee huonoja hetkiä ja putkia, silloin ei kannata panikoida. Panosten isontaminen tällaisella hetkellä on iso virhe, jolla harvoin saat oman putken käännettyä ylämäkeen. Tuolloin kannattaa ennemminkin tarkastella omia vedonlyöntimenetelmiä ja ennemminkin vähentää vedonlyöntisummia joilla pelaat. Vedonlyöjän suurin virhe on metsästää tappioputken päätä isolla panoksella. Kaikilla putkilla on taipumus katketa joskus, niin voittoputkilla kuin tappioputkilla.

Ikinä ei kannata myöskään antaa sydämen puhua kun mietit omia vedonlyöntikohteitasi. Jos sinulla on suosikkijoukkue, ajattele järjellä, älä sydämellä. Ei siis kannata lyödä minkään joukkueen puolesta vain sen takia että se on oma suosikkijoukkueesi. Objektiivinen suhtautuminen siihen omaan joukkueeseesi voi olla usein vaikeaa, mutta jos siihen pystyt, voit varmasti lyödä sitä omaa joukkuetta vastaankin. Ja tietenkin jos tunnet oman joukkueesi hyvin ja tiedät jopa jotain sisäpiiritietoa joukkueen vireystilasta, käytä se ihmeessä hyödyksesi. Jokainen kohde ei myöskään ole kannattava pelattava, vaan hieman kuin pokerissa, yllättävän monta kättä tai kohdetta kannattaa hylätä ihan jo heti aluksi. Texas Hold’emissa pelattavien käsien prosentti on esimerkiksi 15%, toki tuo prosentti vaihtelee sen mukaan minkälaisia kertoimia kohteesta on saatavilla ja mitä vetomuotoja pelaat.

Arvosta riskiäsi

Kun lyöt vetoa, tulee sinun saada omalle riskillesi tarpeeksi paljon arvoa, jotta veto olisi kannattava. Tämä tarkoittaa sitä että saat kertoimen kohteelle, joka on parempi kuin kohteen oikea oletusarvo. Esimerkiksi jos olet itse päätynyt siihen että esimerkiksi Liverpoolin voittokerroin tietyssä pelissä voisi olla 1.35, mutta vedonlyöntitoimisto tarjoaa siihen kerrointa 1.60, niin silloin kohteeseen kannattaa sijoittaa. Etsi siis kohteita jotka tarjoavat pientä riskiä ja isoa palkintoa. Tästä on ehkä tunnetumpi käsitteen englanninkielinen termi, ”low risk, high reward”.

Tietyillä joukkueilla on olemassa laajat kannattajajoukot, jotka lyövät oman joukkueen puolesta pelissä kuin pelissä. Tällaisia joukkueita ovat Englannin Valioliigassa esimerkiksi Arsenal ja Manchester United. Yleinen suositus on se, että näitä joukkueita vastaan kannattaisi pelata, sillä vedonlyöntitoimistot alentavat näiden joukkueiden voittokerrointa juuri sen takia että useat pelaajat kuitenkin lyövät niiden puolesta vetoa. Näin ollen altavastaajilla on usein parempia kertoimia mitä ne ihan realistisesti ansaitsisivat. Näiden kertoimien löytäminen on tärkeää ja niiden oikea-aikainen käyttö voi tehdä pelitilille hyvää.

…seuraa ammattilaisten vihjeitä

Jokaiseen vedonlyöntiin on olemassa lisäksi omat, erilliset vinkit ja neuvot, jotka parantavat pelaajan mahdollisuuksia voittaa näissä vedonlyöntilajeissa. Kokemus varmasti opettaa paljon, mutta tiettyjen strategioiden käyttäminen esimerkiksi tulosvedossa ja muissa vedonlyöntilajeissa auttaa pelaajaa pelaamaan voitollista vedonlyöntiä.

Mikäli haluat pelata voitollista vedonlyöntiä, tulee sinulla olla hurjasti motivaatiota, kassanhallintasi tulee olla kunnossa ja sinun tulee myös hillitä itsesi tilanteessa kuin tilanteessa. Ei muuta kuin opettelemaan, sillä vedonlyöntikin on jatkuvaa harjoittelua.